Cabrio do 20.000 PLN

26 Kwi 2010, 15:54

Witam
W wakacje planuje wyjechać na saksy za granice do roboty :p
Po mam nadzieje szcześliwym (czyt. zarobionym) powrocie zamierzam kupić sobie jakieś autko. Łącznie myśle że będe dysponował kwotą ok. 20.000 PLN. Ostatnio dużo czytałem/szukałem w internecie róznego typu informacji na temat samochodów cabrio.
Prosiłbym o jakąś pomoc jakie najlepiej kupić.

Najbardziej mi sie podoba Mazda MX-5 oraz BMW Z3 (na to drugie raczej mnie nie będzie stać). Również Peugeot 206 CC wydaje mi sie interesujący , twardy dach + "4" osoby bardziej do mnie przemawia. Co Waszym zdaniem najlepiej będzie zakupić? Może coś sprowadzić zza granicy? Mam rodzine która mieszka w Austrii , może tam czegoś szukać?
Cabrios
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

26 Kwi 2010, 16:35

Powiem Ci ze w tej chwili sam szukam auta, i tez mam zamiar kupic cabrio albo bmw 728 e38, i jednak pozostane przy swojej marce i napewno bedzie to bmw. Powiem ci ze jak chcesz miec fajne autko to polecam bmw serii 3 e36, po roku 1995 (pelny eltr. dach itd) i silnik 320 150 km lub jak chcesz poszalec 2.8 193 km - daje duzo frajdy z jazdy i pali niewiele wiecej od 320, a 328 jest niesamowicie elastyczne i jest czym poszalec :lol: na takie dobre bmw potrzeba wlasnie kolo 20 tysiecy.
sozan0500
Nowicjusz

Miejscowość: zDolnyśląsk

26 Kwi 2010, 17:08

hah , osobiście raczej szukam czegoś z mniejszym silnikiem , powiedzmy tak do 1.8
Szukam zgrabnego , dynamicznego autka które nie pali jak smok dlatego BMW na poczatek chyba odpada :p
Cabrios
Nowicjusz

26 Kwi 2010, 18:25

Najpierw zarob z pozniej mysl
Odlozenie 20 tys zajmie ci z pol roku przy dobrych wiatrach no chyba ze masz jakis wyjatkowy fach
Sezon na kabriolety w PL trwa krotko wiec nie wiem czy jest sens zakup takiego auta jesli ma byc jedynym uzytkowanym na codzien .Jesli juz koniecznie musi byc cabrio to sprawdza sie tu tylko te z wyzszej polki - BMW, Mercedes, Audi itd
Ustosunkuje sie do ostatniej pozycji poniewaz mialem swojego czasu Audi 80 cabrio 2.8 i takie auto polecam oczywiscie z mniejszym silnikiem np 2.0
Da sie tym jezdzic komfortowo o kazdej porze roku i nie jest droga w utrzymaniu bo czesci pasuja od zwyklej A 80 .
Te male tanie pypcie typu Punto, Golf ,Peugeot 306 to sa auta sezonowe i slabo nadaja sie jako caloroczne w naszym klimacie
dark13
Początkujący

Miejscowość: szczecin

26 Kwi 2010, 19:16

Za 20 tys nie kupisz 206 cc- zapomnij o tym modelu jesli masz wiecej niz 170 cm wzrostu. Te dwa siedziska z tylu to dowod francuskiego poczucia humoru- tak naprawde nie na sie na nich siedziec.
Co do cabrio bmw- dlugo meczylam e46- to troche nowszy model niz e38, w sumie bylam zadowolona, pod koniec siadala troche elektronika- w starszych modelach tego nie ma.Spalanie mnie oslabialo, ale za to masa mocy, piekny dzwiec Baastucka i wyglad...ehh :-)
Nie moge powiedziec nic o mazdzie, oprocz tego ze wydaje sie arcymala.
Polecam za to cabrio vw golf 4- sa zgrabne, mozna je ladnie obnizyc, ekonomiczne, sporo miejsca. No i sylwetka nie zestarzeje sie tak szybko.
Mam prosty gust - zadowala mnie to co najlepsze
ameering
Nowicjusz

Miejscowość: PL/DE/LUX

26 Kwi 2010, 19:29

No. mam 173 cm wzrostu wiec sie chyba wcisne jak coś ;P
206 CC można już od 14 tyś w góre znaleźć w internecie (rocz. 2000-2001).
BMW jakoś do mnie nie przemawia ich wygląd , takie klocki wielkie...
Hmm... w sumie golfy techniczne super autka zaraz sprawdze po ile stoją :roll:
Cabrios
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zatrzymać się i zwolnic to nie to samo!
    Często można zaobserwować sytuacje, gdy kierowcy zamiast całkowicie zatrzymać pojazd - np. przed znakiem stop czy przy zielonej strzałce do skrętu w prawo – jedynie redukują prędkość. Grozi to kolizją, policja może ...

27 Kwi 2010, 09:42

do 20 tys, znajdziesz astre II bertone z twardym dachem.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

27 Kwi 2010, 14:24

Poza tym cc to babskie auta, facet wyglada w nich cieplo....
ameering
Nowicjusz

27 Kwi 2010, 14:51

Polecam za to cabrio vw golf 4- sa zgrabne, mozna je ladnie obnizyc, ekonomiczne, sporo miejsca. No i sylwetka nie zestarzeje sie tak szybko.

Golf 4 cabrio to przecież trójka z nowymi światłami z przodu. Auto projektowane 20 lat temu więc o czym Ty mówisz? :shock:
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

27 Kwi 2010, 17:03

Ale podobnie jak focus- ciagle jedna z najbardziej uniwersalnych sylwetek. Oczywiscie ze sa ladniejsze i nowsze- ale mowimy optymistycznie o kwocie 20 tys.
Ja jestem fanka golfa 2- mam 2 sztuki GTi- robione na german tuning. Raz Flair i raz Edition One. Dla mnie to ciagle piekne auta. Uwazam ze pieknie zrobione to jezdzace dziela sztuki. I bardziej podoba mi sie golf na bbs-ach, rzucony na glebe niz cieply cc, astra czy mazda...
ameering
Nowicjusz

29 Kwi 2010, 18:14

Ostatnio znalazłem kolejne ciekawe autko...
Co sądzicie o Hondzie CRX Del Sol?
Cabrios
Nowicjusz

29 Kwi 2010, 18:32

ja mam a w zasadzie moja żona bo przekazałem jej auto a ja kupiłem większe... Citroena C3 Pluriela powiem tak nawet fajnie sie tym jezdzi 1.4hdi dosc oszczedny silnik no i przede wszystkim rocznikowo kupisz w miarę młode autko, myślalem tez o peugeocie 206 CC ale to auto jest sporo mniejsze wewnatrz od C3 i pisanie ze jest to auto 4osobowe jest praktycznie głupstwem bo dorosła osoba nie usiadzie z tyłu bo sie po prostu tam nie zmiesci... ale jak chcesz jezdzic np tylko w 2 osoby to ja bym wybierał miedzy 206 CC lub C3 Plurielem
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

29 Kwi 2010, 18:39

Nad C3 też sie zastanawiałem , dla mnie autko dobre. Małe , zgrabne ale zarazem dynamiczne :roll:
Martwi mnie tylko dach w C3. Czytałem że dziwny jest tam mechanizm składania tego dachu , bodajże że on nigdzie sie nie chowa tylko po prostu sie zdejmuje. Mógłbyś wyjaśnij jak to działa? :grin:
Cabrios
Nowicjusz

29 Kwi 2010, 20:27

Dużo by pisać mozesz zdejmowac ale nie musisz tu masz wszystko opisane http://www.motoforum.pl/337/pluriel.html
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

29 Kwi 2010, 21:43

MX-5 - najlepszy kabriolet, jaki istnieje w tej kwocie. Nie rozumiem, po co rozglądać się za takimi egzotykami, jak Pluriel. Z3 świetnie wygląda, ale ma sporą wadę - w porównaniu do MX-5 w ogóle się nie prowadzi.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam