Cabrio do 20.000 PLN

26 Kwi 2010, 14:54

Witam
W wakacje planuje wyjechać na saksy za granice do roboty :p
Po mam nadzieje szcześliwym (czyt. zarobionym) powrocie zamierzam kupić sobie jakieś autko. Łącznie myśle że będe dysponował kwotą ok. 20.000 PLN. Ostatnio dużo czytałem/szukałem w internecie róznego typu informacji na temat samochodów cabrio.
Prosiłbym o jakąś pomoc jakie najlepiej kupić.

Najbardziej mi sie podoba Mazda MX-5 oraz BMW Z3 (na to drugie raczej mnie nie będzie stać). Również Peugeot 206 CC wydaje mi sie interesujący , twardy dach + "4" osoby bardziej do mnie przemawia. Co Waszym zdaniem najlepiej będzie zakupić? Może coś sprowadzić zza granicy? Mam rodzine która mieszka w Austrii , może tam czegoś szukać?
Cabrios
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

26 Kwi 2010, 15:35

Powiem Ci ze w tej chwili sam szukam auta, i tez mam zamiar kupic cabrio albo bmw 728 e38, i jednak pozostane przy swojej marce i napewno bedzie to bmw. Powiem ci ze jak chcesz miec fajne autko to polecam bmw serii 3 e36, po roku 1995 (pelny eltr. dach itd) i silnik 320 150 km lub jak chcesz poszalec 2.8 193 km - daje duzo frajdy z jazdy i pali niewiele wiecej od 320, a 328 jest niesamowicie elastyczne i jest czym poszalec :lol: na takie dobre bmw potrzeba wlasnie kolo 20 tysiecy.
sozan0500
Nowicjusz

Miejscowość: zDolnyśląsk

26 Kwi 2010, 16:08

hah , osobiście raczej szukam czegoś z mniejszym silnikiem , powiedzmy tak do 1.8
Szukam zgrabnego , dynamicznego autka które nie pali jak smok dlatego BMW na poczatek chyba odpada :p
Cabrios
Nowicjusz

26 Kwi 2010, 17:25

Najpierw zarob z pozniej mysl
Odlozenie 20 tys zajmie ci z pol roku przy dobrych wiatrach no chyba ze masz jakis wyjatkowy fach
Sezon na kabriolety w PL trwa krotko wiec nie wiem czy jest sens zakup takiego auta jesli ma byc jedynym uzytkowanym na codzien .Jesli juz koniecznie musi byc cabrio to sprawdza sie tu tylko te z wyzszej polki - BMW, Mercedes, Audi itd
Ustosunkuje sie do ostatniej pozycji poniewaz mialem swojego czasu Audi 80 cabrio 2.8 i takie auto polecam oczywiscie z mniejszym silnikiem np 2.0
Da sie tym jezdzic komfortowo o kazdej porze roku i nie jest droga w utrzymaniu bo czesci pasuja od zwyklej A 80 .
Te male tanie pypcie typu Punto, Golf ,Peugeot 306 to sa auta sezonowe i slabo nadaja sie jako caloroczne w naszym klimacie
dark13
Początkujący

Miejscowość: szczecin

26 Kwi 2010, 18:16

Za 20 tys nie kupisz 206 cc- zapomnij o tym modelu jesli masz wiecej niz 170 cm wzrostu. Te dwa siedziska z tylu to dowod francuskiego poczucia humoru- tak naprawde nie na sie na nich siedziec.
Co do cabrio bmw- dlugo meczylam e46- to troche nowszy model niz e38, w sumie bylam zadowolona, pod koniec siadala troche elektronika- w starszych modelach tego nie ma.Spalanie mnie oslabialo, ale za to masa mocy, piekny dzwiec Baastucka i wyglad...ehh :-)
Nie moge powiedziec nic o mazdzie, oprocz tego ze wydaje sie arcymala.
Polecam za to cabrio vw golf 4- sa zgrabne, mozna je ladnie obnizyc, ekonomiczne, sporo miejsca. No i sylwetka nie zestarzeje sie tak szybko.
Mam prosty gust - zadowala mnie to co najlepsze
ameering
Nowicjusz

Miejscowość: PL/DE/LUX

26 Kwi 2010, 18:29

No. mam 173 cm wzrostu wiec sie chyba wcisne jak coś ;P
206 CC można już od 14 tyś w góre znaleźć w internecie (rocz. 2000-2001).
BMW jakoś do mnie nie przemawia ich wygląd , takie klocki wielkie...
Hmm... w sumie golfy techniczne super autka zaraz sprawdze po ile stoją :roll:
Cabrios
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie blokuj skrzyżowania i pasów
    Skrzyżowanie zablokowane przez samochód, który nie zdążył przez nie przejechać np. przed zmianą świateł, to częsty widok. Perspektywa mandatu nie zawsze wystarczy, by zapobiegać takim zachowaniom kierowców. ...
    Automatyczne światła drogowe
    Układ automatycznych świateł drogowych jest rozwiązaniem bardziej zaawansowanym i niezwykle praktycznym. Występuje w coraz większej liczbie nowych samochodów obok czujnika zmierzchu i zmniejsza zaangażowanie kierowcy ...

27 Kwi 2010, 08:42

do 20 tys, znajdziesz astre II bertone z twardym dachem.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

27 Kwi 2010, 13:24

Poza tym cc to babskie auta, facet wyglada w nich cieplo....
ameering
Nowicjusz

27 Kwi 2010, 13:51

Polecam za to cabrio vw golf 4- sa zgrabne, mozna je ladnie obnizyc, ekonomiczne, sporo miejsca. No i sylwetka nie zestarzeje sie tak szybko.

Golf 4 cabrio to przecież trójka z nowymi światłami z przodu. Auto projektowane 20 lat temu więc o czym Ty mówisz? :shock:
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

27 Kwi 2010, 16:03

Ale podobnie jak focus- ciagle jedna z najbardziej uniwersalnych sylwetek. Oczywiscie ze sa ladniejsze i nowsze- ale mowimy optymistycznie o kwocie 20 tys.
Ja jestem fanka golfa 2- mam 2 sztuki GTi- robione na german tuning. Raz Flair i raz Edition One. Dla mnie to ciagle piekne auta. Uwazam ze pieknie zrobione to jezdzace dziela sztuki. I bardziej podoba mi sie golf na bbs-ach, rzucony na glebe niz cieply cc, astra czy mazda...
ameering
Nowicjusz

29 Kwi 2010, 17:14

Ostatnio znalazłem kolejne ciekawe autko...
Co sądzicie o Hondzie CRX Del Sol?
Cabrios
Nowicjusz

29 Kwi 2010, 17:32

ja mam a w zasadzie moja żona bo przekazałem jej auto a ja kupiłem większe... Citroena C3 Pluriela powiem tak nawet fajnie sie tym jezdzi 1.4hdi dosc oszczedny silnik no i przede wszystkim rocznikowo kupisz w miarę młode autko, myślalem tez o peugeocie 206 CC ale to auto jest sporo mniejsze wewnatrz od C3 i pisanie ze jest to auto 4osobowe jest praktycznie głupstwem bo dorosła osoba nie usiadzie z tyłu bo sie po prostu tam nie zmiesci... ale jak chcesz jezdzic np tylko w 2 osoby to ja bym wybierał miedzy 206 CC lub C3 Plurielem
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

29 Kwi 2010, 17:39

Nad C3 też sie zastanawiałem , dla mnie autko dobre. Małe , zgrabne ale zarazem dynamiczne :roll:
Martwi mnie tylko dach w C3. Czytałem że dziwny jest tam mechanizm składania tego dachu , bodajże że on nigdzie sie nie chowa tylko po prostu sie zdejmuje. Mógłbyś wyjaśnij jak to działa? :grin:
Cabrios
Nowicjusz

29 Kwi 2010, 19:27

Dużo by pisać mozesz zdejmowac ale nie musisz tu masz wszystko opisane http://www.motoforum.pl/337/pluriel.html
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

29 Kwi 2010, 20:43

MX-5 - najlepszy kabriolet, jaki istnieje w tej kwocie. Nie rozumiem, po co rozglądać się za takimi egzotykami, jak Pluriel. Z3 świetnie wygląda, ale ma sporą wadę - w porównaniu do MX-5 w ogóle się nie prowadzi.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam