Caddy 2, Tourneo lub coś podobnego do 12-15tys

28 Lip 2019, 17:25

Hej, poszukuje auta gabarytow caddy'ego czy forda tourneo. Zależy mi na tym by np. po demontazu tylnej kanapy spokojnie zmiescic dwa rowery lub spedzic gdzieś nocke z narzeczona w plenerze. Budzet 12-15 tysiecy. Jeżeli chodzi o trasy to miasto plus jak jest pogoda to czeste wypady do lasu, nad morze czy w gory.
Przyznam, ze caddy 1.9 105 wpadlo mi w oko, auta w tym budżecie maja juz spore przebiegi ale tym sie nie kieruje. 1.6 benzyna tez nie jest zla ale mniej tego no i czesto ceny wyzsze.
Czekam na Wasze opinie i ewentualne propozycje. Pozdrawiam!
dens
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 04 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.4 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

29 Lip 2019, 21:33

Osobiscie uzywam m.in. caddy 1.9 105km, bardzo funkcjonalne i praktyczne. Przy moim stylu jazdy pali srednio 6,2l/100, glownie trasy . Plus i minus to tylni resor, super sprawa dla mnie bo moge smialo 500kg wsadzic na pake i autko tego nie czuje, nie szoruje tylkiem po ziemi. Jezeli natomiast mialbym traktowac je jako rodzinne i jezdzic po kiepskiej nawierzchni na pusto, to bym sie zastanowil , bo troche skacze auto. W porownaniu np z fokusem , troche wolniej trzeba wchodzic w zakrety ze wzgledu na gabaraty. Ogolnie do 120km/h bardzo poprawne auto, zaskoczyla mnie jeszcze duza zwrotnosc auta. Ja kupilem w zeszlym roku uzywane za 9 tys netto, z tym ze lakiernik i mechanik za poporawki lakiernicze wzieli 3tys dodatkowo na start, autko bylo od pierwszego wlasciciela i mialo przejechane tylko 330 tys km, u mnie dwoch znajomych rowniez napalilo sie na caddy, jeden szukal prawie pol roku i od razu po pojawieniu sie ogloszenia gnal po auto, a drugi rowerzysta tez sie rozglada, bo twierdzi ze rower mozna bez problemu do srodka wlozyc. Fajnie tez sie sklada tylna kanape, chwila moment i kanapa zlozona. Z tym ze ciezko znalesc zadbane auto i z malym przebiegiem...raczej nie licz na okazje za 15 tys z przebiegiem 200tys, bo wiekszosc caddy jezdzi w firmach
barrybarry
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: focus
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Młodzi kierowcy z najwyższym wskaźnikiem wypadków
    Kierujący poniżej 25 roku życa charakteryzują się najwyższym wskaźnikiem liczby wypadków na 10 tys. populacji. Choć niedawno zmieniły się przepisy związane z prawem jazdy, to wciąż nie zaostrzono zasad dla nowych kierowców, ...