Cadillac STS 2005r 3.6- wypalone katalizatory

09 Kwi 2019, 08:33

Witam Panowie
W moim STSie wypaliły się katy i zrobił mi sie duży problem, sondy szaleją silnik wchodzi w tryb awaryjny ( chodzi na 3garach) Nie za bardzo wiem jak to rozwiązać katalizatory nawet używane niedostępne w pl.
może ktoś przerabiał podobny problem i jest mi w stanie podpowiedzieć coś w tym temacie...
pozdrawiam
dracis
Nowicjusz

09 Kwi 2019, 09:13

albo katy zamienniki albo oszukiwać sondy elektronicznie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Kwi 2019, 09:26

Niby ok bylem u specow od tlumikow, i nie wiem czemu, zabronili mi kupic zamiennikow z kolei nie znam w okolicach trojmiasta nikogo kto omija Sondy elektronicznie..
dracis
Nowicjusz

09 Kwi 2019, 09:32

Zabronili mi...... chodzi o trwałość wiadomo zamiennik to nie oryginał ale masz takie auto że ciężko będzie wykombinować coś innego.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Kwi 2019, 09:59

Szczerze w tym temacie akurat jestem zielony a zrozumialem to w ten sposob ze cos nie zatrybi badz cos nie pasuje..
Dziekuje Tobie bardzo Kolego za tą podpowiedz pozdrawiam
dracis
Nowicjusz

09 Kwi 2019, 10:14

Zamiennik może nie wytrzymać długo ale powinien przynajmniej połowę tego co oryginał. W twoim przypadku pewnie trzeba będzie pozostać przy zamiennikach lub jeżeli katalizatory nie są mechanicznie uszkodzone to można spróbować ich regeneracji i dogadać się jakoś z warsztatem na taką wymianę.

Omijanie elektroniczne sond może być niezdrowe dla silnika w przypadku przypchanych katalizatorów. Z tym na pewno poradzi sobie większość ogarniętych elektryków montując odpowiednie moduły ale nie jest to zalecane ze względu na obowiązujące przepisy.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mille Miglia 2017 - najpiękniejszy rajd na świecie
    Po 4 dniach i tysiącu mil kierowcy startujący w Mille Miglia dotarli do Brescii! Najpiękniejszy rajd na świecie dobiegł końca. Prawie pół tysiąca zabytkowych aut wyścigowych, co najmniej drugie tyle samochodów ...
    Jazda w zimowej aurze - opady śniegu i przymrozki, mgła
    Gdy występują opady śniegu i przymrozki, przygotowanie samochodu do jazdy ma szczególne znaczenie, dlatego tak ważne jest przeznaczenie na to odpowiedniej ilości czasu. Oczyszczanie auta ze śniegu i lodu czy regularna ...