Cadillac XLR

14 Lut 2013, 11:31

Panowie, chciałam zapytać o części do Cadillaca ( XLR ). Biorąc pod uwagę fakt, że w Polsce jest niewiele tych samochodów, to czy części będą bardzo drogie? Jeśli wiedzie coś na temat tego samochodu, to proszę piszcie. Znalazłam używany model z 2004, czyli z początków produkcji. Prawdopodobnie będzie wymagał napraw. Pytam, ponieważ kupują samochód moim marzeń nie chcę zbankrutować ;).
Agnieszka7
Obserwowany

Auto: Volkswagen Vento

14 Lut 2013, 14:36

Pewnie auto chcesz ściągnąć z USA w kraju nie kupuj bo jak jest drogie to tym bardziej ściągają powypadkowe ruiny bo inaczej się po prostu nie opłaca.
Licz się z wysokimi kosztami dla Panstwa cło+vat+akcyza i ściągaj na Niemcy a nie do Polski bo Ci nie zarejestrują jak będzie "Salvage".
Sciagnij po lekkiej stłuczce do napraw blacharskich np uderzone w bok najlepiej jeden-dwa element do wymiany. Warto zastanowić sie nad firma która auto sprowadzi jednak tu radze spisać porzadna umowe określająca terminy i wszystkie opłaty bo będą próbowali naciągać.

Szczerze radze unikać cwaniaków z Krakowa z ul Gdyńskiej.

Koszty naprawy i utrzymania auta jak i czesci beda raczej wysokie bo to V8.
Czeka Cie tez konieczność sprowadzania czesci z usa. Nie wiem jak tu bedzie z ASO Cadillaca, ale raczej bym na nich nie liczył.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

06 Paź 2013, 01:42

Witam. Mam na sprzedaz takie autko bo chce kupic XLR - V. Mieszkam od Krakowa 100km lub od Bielska 60km :D :roll: [link do Autobazar wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł]
autofra
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 07 1985
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Cadillac Escalade
Silnik: 6,2 V8 403km
Paliwo: Benzyna
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2011