Car audio - dioda protect

11 Sie 2013, 20:52

Witam, z racji że jestem tu nowy, witam Wszystkich serdecznie

Przejdę do problemu od razu.

Posiadam zestaw audio. 6 głośników + 2 tweetery + skrzynie bassową. Z powodu złej instalacji wcześniejszy wzmacniacz - nie pamietam jaki ale jakiś tani i słaby - spalił się. Kupiłem więc car-audio magnat orange limited 4000 po podłączeniu wedle instrukcji, wszystko śmigało jak marzenie, lecz pare dni temu wystąpił problem. Przestał działać wzmacniacz i zapaliła się kontrola PROTECT. Szukałem po forach co to oznacza i żaden z opisów nie pasuje do mojego. Po odłączeniu go na kilka dni, odpięcia kabli nic nie zmieniło. Kontrola cały czas się świeci a co najlepsze świeci się ona nawet gdy nie ma podłączonego do niego audio - samo zasilanie, rem oraz uziemienie. Co się dzieje ? Proszę o pomoc
chad21
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 09 2010
Auto: Fiat Punto I

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Jak dzięki oponom zmniejszyć hałas w samochodzie?
    Hałas w przypadku ogumienia spowodowany jest przez tarcie oraz częstotliwość drgania opony i powietrza w niej. Zewnętrzny hałas toczenia jest parametrem szczególnym, ponieważ decybel (dB) jest jednostką logarytmiczną ...