18 Sty 2012, 00:02
Witam!
Chciałbym poruszyć omawiany już na forum temat podłączenia nowego radia w Oplu Astrze F z 1992 r. Mianowicie od pewnego czasu zacząłem mieć problemy z seryjnie montowanym w Oplach radioodtwarzaczem kasetowym Blaupunkt SC 202. W pierwszych latach użytkowania spisywało się ono dobrze i nie miałem z nim żadnych problemów. Niestety od pewnego czasu zaczęło "wciągać" kasety, zniekształcać dźwięk itp. aż w końcu całkowicie przestało odtwarzać kasety. Wtedy to zdecydowałem się na zakup nowego i niedrogiego radia. Szukając na Allegro natrafiłem na taką właśnie ofertę([link do oferty na Allegro wygasł]). Kupując to radio zaufałem informacją zawartym na stronie aukcji, że jest ono wyposażone w złącze ISO i wystarczy tylko podłączyć. Niestety przed zakupem nie sprawdziłem podłączeń w moim samochodzie i po samodzielnym wymontowaniu(nie bez kłopotów) starego radia Blaupunkt okazało się że do podłączenia tego radia użyta jest kostka ISO o trzech wejściach a w kostce ISO otrzymanej wraz z radiem znajdują się tylko dwa wyjścia.Również ilość Pinów nie zgadza się na wejściach w tych dwóch kostkach ISO.
Bardzo proszę o jakąś podpowiedź o możliwości prawidłowego i samodzielnego podłączenia tego nowego radia, lub czy może konieczna będzie wizyta u elektryka.
Z góry dziękuję za odpowiedź.