CAR AUDIO do SEATA'a Cordoby

25 Kwi 2008, 12:41

Poradźcie jakie głośniki, gdzie mogę zapodać
- Tył -?
- Przód drzwi co tutaj ?
- Przód deska rodzielcza a tutaj ?

Na te sprawy głośnikowe mogę wydać do 500 zeta
wiem... nie za bogato, coś tam może bym jeszcze mógł dołożyć...

A co słucham...wszystkiego po trochu, w zalezności od nastroju, trance owszem, ale classic muzą też nie pogardzę hh - też OK

Okablowanie ?
jakiej firmy,jakie do tego styki, ceny sobie wylukam na allegro ;)

Wygłuszenie maty ?
Pasowałoby jakieś wygłuszenie zastosować czy nie,jeśli tak to co i gdzie?

Przyszedł czas na radyjko tu są dwie opcje
1) Niskim kosztem... (<400pln)
jeśli fundusze nie pozwolą to zapodam PIONEERA DEH-2000,chociaż wacham się w tym przedziale cenowym pomiędzy PIONKIEM a JVC, tym z USB i pilotem (jedynie co mnie odstrasza to ten wyświetlacz...) Co lepsze?
2)jak wypłata będzie konkretniejsza.. :P (400-600pln może 650..)
w tym pułpaie rozważałem PIONEERA DEH-5900, chyba że jakis Clarion byłby lepszejszy :roll:

* I tu nasuwa się pytanie.. czy na tej klasy głośnikach (<500pln) + ewentualnie wygłuszenie i okablowanie odczuję różnicę pomiędzy radyjkiem za 350 zeta a za 600 ?
welluser
Nowicjusz

14 Maj 2008, 18:41

Kolego napisz ile kasy możesz przeznaczyć na całe audio do Twojego auta i co chcesz uzyskać...

Zależy Ci na czystości dźwięku i miłym odsłuchu w aucie czy też może zależy Ci na "głośności" i na tym aby zaprezentować jak największe uderzenie dźwięku na przechodniach i wszystkim co znajduje się wokół Twojego auta.

Pytałeś o maty wygłuszające otóż są różne opinie na ten temat moja jet taka stosując maty musiałbyś precyzyjnie wykonać obudowy głośników.Nie wystarczy włożyć mate w standardowy otwór pod głośnik w aucie i oczekiwać z tego głębokiego basu. No i jak wiemy lub nie wiemy maty stosujemy w określonych przypadkach głównie to zlaeży od rodzaju obudowy głośnika.

Co do przewodów zasilających to jakość wykonania ich ma bardzo duże znacznie a co do wyboru to to zostawmy na koniec.

Co do reszty sprzętu wypowiem sie jak napiszesz jakie pieniądze zamierzasz wydać i co zamierzasz osiągnąć.

Pozdrawiam
maxidig
Początkujący

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Ferrari Monza SP1 i SP2
    Ferrari słynie z niesamowitych aut z otwartym nadwoziem. Dziedzictwo marki w tej kwestii sięga bardzo daleko wstecz, a model Monza wprost do niego nawiązuje. To speedster, czyli auto, które nie zna kompromisów. ...