Carisma?

11 Sty 2011, 12:27

Witam. Jak Mitsubishi Carisma to z jakim silnikiem najlepsza? Bo GDI trochę mnie odstrasza...
Zontas
Początkujący

Zdjęcia: 17
Miejscowość: Bielsko-Biała
Prawo jazdy: 25 01 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Alfa Romeo 156 Sportwagon
Silnik: 1.9 jTD 115KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

11 Sty 2011, 12:39

Ja powiem tak,nie wiem jakie sa inne silniki w tych samochodach bo sie nimi nie interesowalem nigdy ale moja siostra jezdzi wlasnie takim gdi juz od 4 lat i nie narzeka,nic przy nim nie robi,tylko przeglady i wymiana czesci eksploatacyjnych jak w kazdym samochodzie,wazne zeby nie kupic trupa to na pewno bedzie sluzyl dlugo.
koval76
Nowicjusz

Miejscowość: ostrowiec sw

11 Sty 2011, 15:56

jesli bedziesz lal dobre paliwo to w gdi nic ci sie nie popsuje..... a silnik dosc mocny i ekonomiczny.. , ja bym byl za gdi , tyle ze najlepiej po 2000r , wiadomo na poczatku samochody maja choroby wieku dzieciecego.... nie boj sie gdi , bo to naprawde udany silnik... 125km , w miescie jak nauczysz sie jezdzic spali ci 7,5l..... a predkosc takim samochodem pow 200 to nie problem.... ja bym bral tylko GDI , w carismach tylko z tym silnikiem montowano japonska skrzynia biegow.... w pozostalych wersjach silnikowych masz skrzynie z renault , w ktorej bardzo czesto wybijaja sie wybieraki zmiany biegow (nie wiem czy to ta czesc , ale poprostu biegi nie beda wchodzic)
pozdro
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE