CC 700 - problem ze świecami

18 Lut 2007, 19:06

Witam,
To mój pierwszy post na waszym forum. Prosiłby o radę:

Mam CC 700 i mam problem ponieważ ostatnio wymienilem swiece na nowe a takze filtr powietrza. Potem pojchalem po żone i wracajać samochód zaczal mi sie dusic ale dobrze ze dojechalem do siebie pod dom i mi zgasł probowalem go odpalic lecz nic z tego. Po wykreceniu świec okazalo sie ze sa kompletnie zalane....

Moze ktos z was mi pomoze i podpowie co moge z tym zrobic .....

Pozdrawiam :lol:
*Piotrek*
Nowicjusz

Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
  • 19 Lut 2007, 12:47

A jakie swiece zalozyles? jedno elektrodowe? jak tak to moze zla przerwe ustawiles.
    hot-garage
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk

19 Lut 2007, 20:24

swiece założyłem jedno elektrodowe iskra, ale jak mam ustawić przerwe jak niema aparatu zapłonowego , jest tak jak w maluchu elegancie.
    *Piotrek*
    Nowicjusz

19 Lut 2007, 22:13

chyba nie rozumiesz podstawowych rzeczy . Chodzi o przerwe na elektrodach świec :!: :!: :!:
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

20 Lut 2007, 00:15

nigdy nie robiłem tego przy zakładaniu nowych swiec ale jak to może pomóc to sprawdze , tylko jak mógł byś mapisac jaka powina byc ta przerwa?

sorka :oops:
    *Piotrek*
    Nowicjusz

20 Lut 2007, 09:37

Przerwa na świecy jest to odleglość miedzy elektrodą masy a miedziana elektroda srodkowa (zobacz rysunek)

http://www.ngk.de/Budowa_standardowej__ ... 334.0.html

Przerwe mierzysz szczelinomierzem. Nieorientuje sie jaka powinna byc przerwa w CC 700 ale najlepiej ustaw na 0,8 mm.
    hot-garage
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi RS 6 Avant V8-Biturbo 4.0 TFSI 560 KM i 700Nm
      Nowe Audi RS 6 Avant to symbol technicznych możliwości jutra. Nowy model jest lżejszy i silniejszy niż jego poprzednik, a jego osiągi są jeszcze lepsze. Od zera do 100 km/h przyspiesza w czasie 3,9 s, a na życzenie klienta ...