Cc 900 nie chce jezdzic na benzynie na LPG smiga jak sza

23 Lis 2006, 17:32

witam mam problem z cc 900 94r przebieg ok 160000 km autko na LPG jezdzi wspaniale bez zarzutow po przelaczeniu na benzyne ma bardzo niskie obroty i dlawi sie wogole nie chce jezdzic szarpie nie ma mocy po wyciagnieciu ssania gdy autko ma wysokie obroty da sie jechac ale chodzi tez kiepsko (gaznik webera) pomorzcie bo mnie nerwica bierze jak mam jechac na benzynie ;(((
co za slams
tomluk
Nowicjusz

• 23 Lis 2006, 19:49

Możliwe, że pompa paliwa, bo to dość często zdaża się w samochodach z LPG. Zazwyczaj jest tak, że pompy chodzą cały czas nawet jeśli auto jeżdzi na gazie. Nie raz są resztki paliwa w baku no i pompa pracuje na sucho i niestety pada. Może filtr paliwa się zapchał i trzeba go wymienić, a to nie kosztuje dużo, albo poprostu miałeś jakiegoś syfa w benzynie.
    Pozdrawiam.
    arek_89
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

23 Lis 2006, 20:39

Arku kolego drogi tam pompa paliwa jest mechaniczna a nie elektryczna :wink:
    problem raczej tkwi w gaźniku i tam trzeba szukać przyczyny.
    pozdro 8)
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

25 Lis 2006, 15:05

No to mi sie pomyliło z tą pompą ( w czwartek trochę imprezowałem, moze dlatego mi się pomyliło 8) ). Jeśli się przełączy na LPG to pompa pracuje, ale paliwo jest cały czas przelewane (jak się myle to mnie poprawiać), jeżeli by bardzo długo stała - przepona mogła by się skruszyć. Zgodzę się z Tobą GRZESTV, w gaźniku pewnie jest coś nie tak. Może któraś dysza jest zabrudzona, pompa mogła zaciągnąć jakiś syf.
    Pozdro.
    arek_89
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Firmowe hatchbacki klasy C – co oferują wersje bazowe?
      Według najnowszych danych Polskiego Związku Przemysłu Motoryzacyjnego najpopularniejszym segmentem minionego roku okazała się klasa C. Od stycznia do grudnia zarejestrowano w sumie 139 tys. kompaktów. Jak podaje Samar, ...