CC Dlaczego gaśnie i szarpie ?

03 Lis 2007, 21:13

TAk więc na początek sprawdz,czy na tym przewodzie do elekrtozaworu w gaxniku nie ma bezpiecznika i ewentualnie go sprawdź.Jak nie znajdziesz bezpiecznika,to poproś kogoś,żeby przekręcił ci stacyjkę(bez uruchamiania silnika),a ty nasłuchuj,czy elektrozawór się włączy.Musi go być sychać(takie cyknięcie).
Jak to będzie ok,to poprostu wymontuj gaxnik i go przeczyść(przedmuchaj dysze i kanaliki powietrza i paliwa.Oczywiście przy rozmontowywaniu gaxnika musisz zapamiętać,gdzie była jaka dysza no i obowiązkowo musisz wymienić uszczelki na nowe(nigdy nie zakłada się starych uszczelek spowrotem).Może tez okazac sie,że jest to wina własnie którejś z uszczelek i do układu dostaje się faszywe powietrze.
Jak przepucujesz gaźnik,to pisz jakie efekty.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • 10 Lis 2007, 02:18

Wielkie dzięki wszystkim zainteresowanym i odpisującym na temat :)
    Gaźnik przeczyszczony, niestety nie dało to żadnego efektu - dzisiaj mechanik - i od razu jest efekt - nie wiem jeszcze jak będzie z gaśnięciem, ale już nie szarpie :) Pozdrawiam -

nadal mam problem z biegami - nie "wchodzi" dwójka - jak silnik jeszcze jest "zimny" - i gaźnik tego nie rozwiązał :/
    iskra
    Nowicjusz

10 Lis 2007, 17:39

Napoisz dla potomności,co zrobił mechanik.A co do dwójki,to raczej nie ma to nic współnego z gaźnikiem.Tutaj odzywa się raczej skrzynia biegów.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

13 Lis 2007, 23:37

Siemka

Taki problem co opisał iskra to pojawia mi sie tylko w zimie - czyli po zagrzaniu silnika CC zachowuje sie jakby brakowalo mu paliwa. w lecie to dziala tylko czasem nie moze odpalic (zalewa sie). wymieniłem juz swiece, cewke, kable WN. i dalej nie cche jechac , bylem u "mechanika" (podobno dobry) to tak mi naprawil samochod ze do domu nie moglem dojechac,

CC 704 z polskim gaznikiem bez katalizatora

POMOCY !!
    krzychu20
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pajero Owners Club wyprawa na Korsykę
      Już w najbliższy piątek rozpoczyna się wyprawa na francuską wyspę Korsykę organizowana przez klub miłośników terenowych samochodów Mitsubishi - Pajero Owners Club. Ekspedycja, podczas której zaplanowano ...