CC700 - dziwna praca silnika

30 Mar 2010, 22:33

Moje CC chodziło mi ostatnio pięknie. Niestety do czasu. Zauważyłam, że podczas jazdy, gdy dodaję gazu - naciskam pedał gazu - słychać dziwny, głuchy dźwięk - jakby coś się ocierało, rzęziło. Gdy ściągam nogę z gazu silnik chodzi miarowo jak zwykle. To mój samochód. Znam go dobrze i wyczuwam inne zachowania, odgłosy itp. Sami rozumiecie jak to jest. Na postoju chodzi miarowo i nikt nie słyszy tego tylko ja. Ale coś jest nie tak. Czy to może być gaźnik? Albo coś trzeba nasmarować po zimie? Płyny, olej sprawdzone.
Pozdrawiam wesoło i z wdziękiem;-)
alixia
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna
  • 31 Mar 2010, 21:53

A co sugerują mechaniory ?
    Nie odpowiadam na problemy na PW
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

01 Kwi 2010, 08:07

Nie byłam jeszcze u mechanika.
    Kiedyś też miałam podobne objawy - nazywałam to "klekotaniem" silnika. Byłam u dwóch mechaników i każdy mówił, że silnik CC tak pracuje i takie daje odgłosy. Potem to minęło i przestałam się martwić. Teraz wróciło jakby z nasilona siłą. Wiem, że pewnie wezmą mi samochód na kanał i wtedy cos może wypatrzą. A może nie ...
    Teraz przed świętami samochód jest mi potrzebny więc ciut zwlekam. Wolałabym sama coś nasmarować, albo chociaż wiedzieć co to jest. Może jak wpadłam w dziurę to coś sie poluzowało? Ach;-)

[ Dodano: Wto Kwi 06, 2010 08:18 ]
    dziekując za tak liczne odpowiedzi zawiadamiam, że byłam u mechanika i mi pomógł!
    Pozdrawiam wesoło i z wdziękiem;-)
    alixia
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
    Prawo jazdy: 01 01 1990
    Auto: Toyota Yaris
    Silnik: 1,0
    Paliwo: Benzyna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koenigsegg Regera hybrid – 2,8 sek., 1500 KM
      Kto da więcej za sportową hybrydę? W tej kategorii, hybrydowe coupe ze Szwecji jest absolutnym zwycięzcą i najmocniejszym seryjnie produkowanym autem z napędem spalinowo-elektrycznym na świecie. Napędza go benzynowy silnik ...
      Miejski model w nowej odsłonie - Skoda Citigo
      Na wiosnę 2017 roku najmniejszy model Škody zyskuje zmodernizowany przód nadwozia oraz zmiany we wnętrzu. Nową twarz modelu buduje przeprojektowana maska, grill oraz zderzak z wbudowanymi światłami przeciwmgłowe, ...