CC700 - dziwna praca silnika

30 Mar 2010, 21:33

Moje CC chodziło mi ostatnio pięknie. Niestety do czasu. Zauważyłam, że podczas jazdy, gdy dodaję gazu - naciskam pedał gazu - słychać dziwny, głuchy dźwięk - jakby coś się ocierało, rzęziło. Gdy ściągam nogę z gazu silnik chodzi miarowo jak zwykle. To mój samochód. Znam go dobrze i wyczuwam inne zachowania, odgłosy itp. Sami rozumiecie jak to jest. Na postoju chodzi miarowo i nikt nie słyszy tego tylko ja. Ale coś jest nie tak. Czy to może być gaźnik? Albo coś trzeba nasmarować po zimie? Płyny, olej sprawdzone.
Pozdrawiam wesoło i z wdziękiem;-)
alixia
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna
  • 31 Mar 2010, 20:53

A co sugerują mechaniory ?
    Nie odpowiadam na problemy na PW
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

01 Kwi 2010, 07:07

Nie byłam jeszcze u mechanika.
    Kiedyś też miałam podobne objawy - nazywałam to "klekotaniem" silnika. Byłam u dwóch mechaników i każdy mówił, że silnik CC tak pracuje i takie daje odgłosy. Potem to minęło i przestałam się martwić. Teraz wróciło jakby z nasilona siłą. Wiem, że pewnie wezmą mi samochód na kanał i wtedy cos może wypatrzą. A może nie ...
    Teraz przed świętami samochód jest mi potrzebny więc ciut zwlekam. Wolałabym sama coś nasmarować, albo chociaż wiedzieć co to jest. Może jak wpadłam w dziurę to coś sie poluzowało? Ach;-)

[ Dodano: Wto Kwi 06, 2010 08:18 ]
    dziekując za tak liczne odpowiedzi zawiadamiam, że byłam u mechanika i mi pomógł!
    Pozdrawiam wesoło i z wdziękiem;-)
    alixia
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
    Prawo jazdy: 01 01 1990
    Auto: Toyota Yaris
    Silnik: 1,0
    Paliwo: Benzyna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Suzuki Jimny
      Mała terenówka Suzuki była już kiedyś dostępna ze zdejmowanym dachem. Ale najnowsza odsłona modelu, która ostatnio skradła serca wielu kierowców, nie doczekała się dotąd takiej odsłony. Są jednak spore ...