REKLAMA
Witam.
Mam do wydania max 35 000zł. Szukam auta do celów prywatnych, przemieszczania się jednej, młodej osoby która lubi szybko docierać na miejsce Automatycznie wszystkie silniki poniżej 150KM dopadają, gdyż teraz jeżdzę 160KM (tylko że w kombi) i mi zdecydowanie mało.
Auto, jak już pisałem, będzie użytkowane tylko przeze mnie, więc kombi też odpadają.
Z racji ceny, chcę aby auto było już raczej w pełnym wyposażeniu (skóra, ksenony, poduszki powietrzne itp).
Jak narazie na oku miałem BMW E46 (pełna opcja, 200KM + MPakiet) oraz Audi A4 B6 1.8T (150KM, pełna opcja). W obecnym stadium jestem umówiony na oglądanie Audi i ku niemu jestem bardziej przychylny.
Dylemat jest jeden: auto NIE MOŻE stracić bardzo DUŻO na wartości. Dlatego mimo że Alfy bardzo mi się podobają, to biorąc pod uwagę moje (stricte amatorskie) obliczenia wynika iż:
- rok 2004 Alfa pełna opcja kosztuje 30-35tys.
- rok 2002 Audi A4 pełna opcja 1.8T kosztuje 32-40tys.
- rok 2004 Audi kosztuje bardzo duże kwoty.
Jak więc mniemam, Alfy tracą dużo i szybko na wartości. Dlatego kierowałbym się bardziej ku BMW i Audi. Nie wiem jak będzie wyglądała moja sytuacja finansowa za kilka lat, ale w obecnym planach mam zamiar sprzedać to auto za 4-5lat.
Jestem ciekawy czy bylibyście mi w stanie doradzić w kwestii wyboru może jeszce jakiegoś ładnego auta o dobrych właściwosciach jezdnych (o alfach niestety dużo złego słyszałem, podobno bardzo kapryśne i nadrabiają to jedynie wygladem, aczkolwiek moze to byc bledna opinia).
Ciekawi mnie również jak wypada w Waszych oczach zestawienie BMW E46 i Audi A4 B6 patrząc z punktu właściwości stricte mechanicznych i jezdnych (wygląd olewamy).
Jeżeli ktoś miałby chwilę czasu i ochotę podyskutować, będę wdzięczny za każdą odpowiedź.
P.S. Tak, używałem szukajki.
Pozdrawiam
Paweł