Yaris T-Sport , Fiesta Sport czy Corsa GSI

27 Kwi 2009, 20:43

Witam,

aktualnie posiadam F. Fieste 97 rok, 1.25 75KM no i mam ochotę na coś mocniejszego ale i młodszego.

Do wydania ok 18.000 w porywach 19.000 + wiadomo po zakupie olej, rozrząd itd...

Kolejność w temacie nie przypadkowa, nastawiłem się na Yarisa T-Sport, silnik 1.5 106 koni, osiągi w miarę dobre, spalanie także - mała wyścigówka :mrgreen:

Kolejny zawodnik Ford Fiesta MK6 Sport, silnik 1.6 110koni. Jeśli ktoś się orientuje proszę o info na temat zawieszenia (czy jest utwardzane) i hamulców czy wzmacniane. Czy ta Mk6 ma TYLKO mocniejszy silnik w porównaniu z normalną wersją.

I ostatni Corsa GSI, silnik 1.8 (powiadają że z Vectry) 125 koni, ogólnie mi się podoba bo nie za mała nie z duża, ale jak z awaryjnością i zawieszenie, "sportowe" ? Czy standardowe jak w zwykłej Corsie ?

Auta z roczników: Yaris 2001 - 2002
Fiesta 2002 - ... no własnie bo za 17000 + opłaty widziałem z 2006 roku.
Corsa 2001 - 2002

Inne raczej odpadają, 206 S16 i RC dużo palą i trudno spotkać egzemplarz bez awarii lub nie bity.

Na Ibizę FR i Cupre nie mam funduszy, a cywilnej nie chcę ;)
asdfman
Nowicjusz

Miejscowość: Mlc

27 Kwi 2009, 23:40

jak mogę jeszcze coś zaproponować to morze Punto HGT
[link do oferty na Allegro wygasł]
albo Saxo VTS
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kosztują sporo mniej niż masz do wydania a spalanie też na pewno nie jest większe niż u konkurencji, co do Fiest to wersja sport jest w generacji MK5 i silnik ma 125KM o taką ci chodzi :?:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Bo tej nowszej nie kupisz za te piniądze, a wogle to one mają 100Km i ciężko je nazwać wersją usportowioną, z tych co podałeś to zdecydowanie Yaris
slawer
Początkujący

Miejscowość: Ruda Śląska

27 Kwi 2009, 23:53

Saxo VTS przerabiałem przed zakupem Fiesty. Wcześniej może bym kupił, ale teraz to raczej odpada. Punto sam nie wiem, widziałem je na allegro, wygląd i silnik spoko, ale te allegro prawie wszystkie z LPG :lol:
asdfman
Nowicjusz

28 Kwi 2009, 14:32

co powiesz na [link do oferty na Allegro wygasł] -kumpel sprzedaje albo takie cos
[link do oferty na Allegro wygasł] -autko rowniez ode mnie z wioski :lol: i powiem szczerze ze auta wprawdzie maja rocznik jaki maja ale jak je zobaczysz one nie wygladaja na tyle lat
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Kwi 2009, 18:31

barol91 napisał(a):co powiesz na [link do oferty na Allegro wygasł] -kumpel sprzedaje albo takie cos
[link do oferty na Allegro wygasł] -autko rowniez ode mnie z wioski :lol: i powiem szczerze ze auta wprawdzie maja rocznik jaki maja ale jak je zobaczysz one nie wygladaja na tyle lat

wątpie żeby go zaintersowały stare stuningowane auta :wink:
slawer
Początkujący

Miejscowość: Ruda Śląska

03 Maj 2009, 20:25

Dzięki za odpowiedzi.

Co do propozycji to raczej podziękuję :wink:

Póki co nastawiony jestem na Yarisa T-Sport i jeśli ktoś posiada lub miał styczność z tym modelem bardzo proszę o informacje (awaryjność, osiągi - wiem że nie jest to typowa rakieta no ale 106 kucy w aucie o masie 900 kilo robi swoje) :grin:
Jak tam jest z zawieszeniem ? Z tego co czytałem to jest utwardzane i obniżone w stosunku do cywilnego Yarka -15mm ?. Wie ktoś :?:

[ Dodano: Nie Maj 03, 2009 20:23 ]

Nadal dumam na autem, póki co w rankingu zostałi:

Toyota Yaris T-Sport 1.5 106KM (2001-2002) vs. VW POLO GTI 1.6 125KM (6N2 rok 2000-2001).

Zaznaczam że autka do 18.000 zł no max 19.000 z robotą po zakupie, możliwe że będą sprowadzane np. ze Szwajcarii lub Niemiec.

Jakie wrażenia z jazdy, pochwali się ktoś ? Aha, ile pali Polówka z lekkim butem i ciężkim ?
asdfman
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    VERVA Street Racing - Top Gear Live / relacja
    VERVA Street Racing wraz z polskim debiutem jednego z najpopularniejszych spektakli motoryzacyjnych na świecie Top Gear Live zelektryzowała niemal 60 tys. zgromadzonych na Stadionie Narodowym w Warszawie. Brytyjski show jeszcze ...