Cena auta- skoda octavia 2- Czy nie jest zbyt mała??

13 Cze 2012, 21:14

kurcze niestety budżet przekracza, 5 tys to jak dla mnie za dużo .. :(
krzem88
Początkujący

Prawo jazdy: 04 04 2008
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

13 Cze 2012, 21:15

[link do oferty na Allegro wygasł]
-Piłeś?? Nie jedź!!
-Nie jedziesz to możesz się napić!!
ufo22222
Początkujący

Miejscowość: Kępno
Prawo jazdy: 20 04 2010

20 Cze 2012, 00:08

krzem88 napisał(a):
Re: Cena auta- skoda octavia 2- Czy nie jest zbyt mała??

Post» 12 Cze 2012, 19:29
Ok no to relacjonuje: SKODA OCTAVIA 2 silnik 1.9 TDI. rok produkcji 2007 rejestracja 2008.
Chłodnica lekko pokrzywiona.. jak tłumaczył sprzedający to od komarów :) .
Szyba przednia po wymianie.. i ta następna też do wymiany bo miała dość duże odpryski.. wielkość 2 zł. Sprzedający twierdził, że za takie coś policjant dowodu mi nie zabierze.. no ok niech myśli tak dalej... szyby boczne inne lata produkcji 2007 i 2006 i... dalej nie wiem czy to możliwe żeby tak było.

Co się tyczy różnych roczników szyb to nie zrażałbym się tym szczególnie, często producent montuje szyby takie jakie ma na stanie więc taka różnica nie jest drastyczna, chyba że auto jest np. z 2008 a szybę masz z 2011 to już jest podejrzane :) Co do odprysków wielkości ok 2 zł taka szyba nie kwalifikuje się do naprawy co jest argumentem do zbicia ceny :) jak chcesz to napisze ci oświadczenie z kosztorysem, w końcu zajmuje się szybami samochodowymi :) a szyba do Octavi II jest dosyć droga jak do wszystkich aut z grupy VW. Nowe szyby są z uszczelkami (stare nie do odzyskania) więc minimum to 500 - 600 zł w zależności jaka szyba jest. A czy policja się do tego przyczepi.... gwarantuje że tak, jak będą chcieli się do czegoś przyczepić to na pewno zwrócą na to uwage moim klientom zbierali dowód za mniejsze uszkodzenia :)

Życzę powodzenia w poszukiwaniach
AUTOSZYBY
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 03 2000
Auto: Chrysler Pacifica 4.0

20 Cze 2012, 15:22

krzem88 mam dla Ciebie dobrą wiadomość :mrgreen: wiem że jesteś ze ślaska dlatego pisze,kolega który mieszka ode mnie jakieś 2km sprzedaje swoją Octavie,sam ja sobie przywiózł z Niemiec jakiś czas temu i sam naprawiał (siedzi w temacie bardzo długo).
Osobiście znam to auto i wiem że bubla nie sprzedaje.
Tutaj masz link [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Cze 2012, 17:13

Dzięki Barol za zainteresowanie tematem. Niestety przekracza mój budżet :/
krzem88
Początkujący

20 Cze 2012, 18:56

zawsze można po negocjować :D
-Piłeś?? Nie jedź!!
-Nie jedziesz to możesz się napić!!
ufo22222
Początkujący

Miejscowość: Kępno
Prawo jazdy: 20 04 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjny uBox - samochód generacji Z
    Toyota i zespół studentów Uniwersytetu Clemson przedstawili uBox, samochód koncepcyjny zaprojektowany z myślą o młodych właścicielach start-upów. Współpraca uczelni z dużym partnerem biznesowym ...

20 Cze 2012, 20:28

racja, nie wiem czy ktoś opuści 2 albo 3 tys ?:> ;P
krzem88
Początkujący

20 Cze 2012, 21:57

Zawsze można sie zapożyczyć albo coś bo auto jest naprawde pewne.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Cze 2012, 22:01

niestety czekają mnie jeszcze inne koszty.. więc nie mogę sobie pozwolić na pożyczkę :/
szkoda :cry:

Nie będę zakładał nowego tematu.

Wczoraj oglądałem octavie 2, silnik 1,9, rok prod. 2005 wersja elegance. Wskazania licznika 185 tys km.
Auto z zewnątrz wyglądało dobrze, nie było widać miejsca jakiegoś podejrzanego po uderzeniu, jedynie zderzaki były malowane.
W środku trochę już mniej mi się podobało, przyciski powycierane, rożne zadrapania, jakoś mnie odpychało...
Po otworzeniu maski nad chłodnicą a w miejscy gdzie maska się styka, była tabliczka w której było wybite, że auto w 2006 roku miało przejechane 105 tys km... no to teraz nasuwa mi się pytanie ile to auto rzeczywiście miało na liczniku..

Moje pytanie, czy gdzieś w tym modelu są podobne tabliczki z wybitym przebiegiem?
krzem88
Początkujący