Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
- dokladnie , silniki są do wyboru , wyposazenie wydaje sie adekwatne do cenynitro napisał(a):Skoro tak to Octavia wydaje się ok.... 1.6 Mpi to najmniej skomplikowany i zaraz najmniej awaryjny silnik... Wyposażenie masz dość bogate i zdaje się, że zakładają instalacje lpg Brc, można się na nią skusić dodatkowo. Wygląd jest też całkiem fajny, jedyny minus to te 100koni ale jak wystarczy to możesz brać
- tego dowiem sie z czasem jak juz pojedzie sie do salonu. wlasnie tez mi sie wydaje ze trzeba sie troche ,, przygotować " do rozmowy z dealerem , zeby przykladowo tego modelu który wkleilem u góry za 55k nie chcial nam wciskac za 60Jasiek90 napisał(a):Kup nowy, tylko targuj się, Skoda daje spore rabaty.
Masz gwarancje a poza tym zawsze to lepiej kupić wszystkie podzespoły nowe w hurcie niż dokupywać sukcesywnie nowe w detalu jak to się robi w przypadku używki.
No chyba, że będziesz szukał wśród używek z salonu dealerskiego lub aut podemonstracyjnych, wtedy można sporo zaoszczędzić i kupić pewny samochód.
dzida napisał(a):Bierz nowe auto a nie używkę, bo Polacy to głupi naród, który krzyczy, że stracimy od razu po wyjeździe z salonu majątek a sprawa wygląda tak, że stracimy tyle samo w złotówkach Przy używanym aucie spadek w procentach liczy się od ceny NOWEGO auta.
Dla przykładu kupujemy używane (3 -4 letnie) i nowe auto za 60k. Po 3 latach obydwa będą warte jakieś 35 40k. Za używanym przemawia wielkość, a zniechęca wyeksploatowanie. Nowy to 0 problemów, gwarancja, a to jest wg mnie najważniejsze, bo co po samochodzie co będzie jezdzil do mechanika. Ostateczny rozrachunek na korzyść nowego
Co do Skody. Osobiście uważam, że na rynku są o wiele ciekawsze auta za tą cene. Octavia jest na rynku od 2004r(!!) co jest wiecznościa w motoryzacji więc nie widze sensu kupna tego auta. Wyposażeniem też zbytnio nie rozpieszcza (tylko 4 poduszki w standardzie) na tle konkurencji. Wyglądu nie będe opisywał (rzecz gustu - dla mnie za nudna i brzydka, jak to Skoda) ale co po aucie, które spotykamy na każdej ulicy?
O wiele ciekawsze wybory to:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Osobiście nie rozumiem ludzi którzy kupują Skodę mając do wyboru ww... Oglądałem w salonie i nic szczególnego a że technika VW? To żadna zaleta w dzisiejszych czasach. Inni są lepsi.
Na prawde nie ma po co brać Octavii skoro na rynku masz tyle świeżych i większych w środku (poza bagażnikiem) modeli.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki SKODA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne SKODA