Centralka BX30-problem

23 Mar 2014, 15:59

witam wszystkich.
mam takie pytanko i licze na pomoc. otoz posiadam primere P10, mialem w nim zamontowana centralke skorpion lecz centralka sie popsula. Postanowilem kupic komplet uniwersalnej centralki c. zamka CARPROTECT BX30 i sprobowac podlaczyc to pod istniejaca juz instalacje z centralki skorpion, lecz wlasnie za cholere nie moge podlaczyc. Tyle jest tych kabelkow ze naprawde ciezko dojsc nawet wg schematu ;/ wiem ze gruby czerwony to zasilanie i czarny to masa to te dwa podlaczylem, a z reszta kombinowal;em na dziesiatki sposobow. jak cos tam popadlaczam to slychac po wciskaniu guzika w pilocie tylko pykania w dwoch przekaznikach i w centralce, lecz zamek sie nie otwiera i nie zamyka. Silownik w drzwiach kierowcy jest slave. i przewody od tego silownika tj. niebieski i zielony idzie do przekaznika, czy tak to powinno byc? Powie mi ktos dokladniej jak moge to podlaczyc? I chodzi mi tylko o zamykanie/otwieranie z pilota. Bez kierunkowskazow i innych dupereli. z gory dzieki
marcinek118
Obserwowany

Auto: nissan primera p10
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1993

11 Kwi 2014, 07:53

bez znajomości kontrolki i omomierza chyba nie dasz rady :(
desperado1969
Nowicjusz

Auto: Grande punto

12 Kwi 2014, 18:26

Żeby ogarnąc temat, potrzebny ci jest schemat oby centralek.
Jak nie masz schematu starej centralki, to musisz mieć przynajmniej schemat tej nowej, oraz posiadać wiedzę na temat podłączania alarmów i centralnych zamków. Do tego miernik albo kontrolka.
Bez tych rzeczy nic nie zrobisz, a nawet możesz zepsuć:
marcinek118 napisał(a):a z reszta kombinowal;em na dziesiatki sposobow. jak cos tam popadlaczam to slychac po wciskaniu guzika w pilocie tylko pykania w dwoch przekaznikach i w centralce, lecz zamek sie nie otwiera i nie zamyka.

To nie jest dobry sposób. Jak coś źle podłączyłeś mogłeś już uszkodzić jakiś element.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Uwaga na dzieci na drodze wracające lub idące do szkoły!
    Skończyły się wakacje, a to oznacza, że z początkiem roku szkolnego (od 2 września w tym roku) na przejściach dla pieszych pojawiło się więcej dzieci. Są one szczególnie narażone na niebezpieczeństwo – rozkojarzone ...