Centralny zamek - nie zamyka tylnych drzwi

18 Mar 2020, 10:30

Witam u mnie centralny zamek nie zamyka drzwi tylnych lewych i przestało mrugać światło przy zamknięciu!? Ktoś coś poradzi?
roman7893
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

18 Mar 2020, 11:30

roman7893 napisał(a):u mnie centralny zamek nie zamyka drzwi tylnych lewych
Sprawdź wiązkę kabli w drzwiach czy nie jest przerwana.
roman7893 napisał(a):przestało mrugać światło przy zamknięciu!?
Które światło? Chodzi ci o światła które mrugają przy włączaniu alarmu i zamykaniu auta? Czy nie zapala się światło we wnętrzu jak otwierasz te tylne drzwi?

Napisz jeszcze jakie to jest dokładnie auto i czy centralny zamek jest tam oryginalny? Zawsze trzeba podawać informacje na temat samochodu w którym jest problem bo to znacznie ułatwia odpowiedzi.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

18 Mar 2020, 12:06

Ford C-Max mk2 światło przestało mrugać przy zamykaniu auta a jak otwieram to mruga!
roman7893
Nowicjusz

18 Mar 2020, 12:09

Co do zamka to jest orginalny! Ostatnio wymieniałem bezpiecznik od zapalniczki i teraz działa a do tego momentu wszystko było ok? Sprawdzałem inne bezpieczniki są ok ale może przy tym sprawdzaniu coś go sieklo ?
roman7893
Nowicjusz

18 Mar 2020, 12:15

Dziś sprawdzę jeszcze bezpieczniki od centralnego i od drzwi ale coś mi mówi że chyba będzie ok? Myślałem aby jutro podjechać tu u mnie są dobre spece aby sprawdzili i mówią co jest i jaki koszt i dopiero decydujesz czy mają robić! Niemam zabardzo czasu aby w nim ci dzień majsterkować bo też nim jeżdżę!
roman7893
Nowicjusz

18 Mar 2020, 18:03

:roll: pominąłem jeden bezpiecznik w module drzwi życie! Zamykam temat!
roman7893
Nowicjusz

01 Kwi 2021, 13:50

Witam,
Podepnę się pod temat. Nie mogę zamknąć szyby za pomocą przycisku przy kierowcy. Zacina się też zamek z tyłu. Podpowie ktoś gdzie sprawdzać??Dzięki
Astra H, 2008 r
jaruś12
Nowicjusz

02 Kwi 2021, 12:11

roman7893 napisał(a):pominąłem jeden bezpiecznik w module drzwi życie! Zamykam temat!

Bezpieczników się nie pomija. W jakimś celu przecież są. Należy wymienić na właściwy. A jeżeli jest wypalone gniazdo tego bezpiecznika, to należy kupić osobne gniazdo i zamontować. Możesz spalić samochód :!: :!:
Z jakiegoś powodu ten bezpiecznik się przepalił lub wypaliło się jego gniazdo. Pominięcie tego bezpiecznika nie wyeliminowało przyczyny.
jaruś12 napisał(a):Podepnę się pod temat. Nie mogę zamknąć szyby za pomocą przycisku przy kierowcy.

A przyciskiem w drzwiach gdzie szyba się nie otwiera można ją otwierać i zamykać? I które to drzwi?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Kwi 2021, 12:44

Drzwi tylne lewe, za kierowcą i przycisk da z tyłu działa normalnie. Jeżdżę z tym, bo w sumie nie przeszkadza jakoś super, ale od soboty coś mi głośnik szwankuje z tyłu... :angry:
Dzięki za opowiedź
jaruś12
Nowicjusz

12 Kwi 2021, 14:22

jaruś12 napisał(a):Drzwi tylne lewe, za kierowcą i przycisk da z tyłu działa normalnie
Czyli mechanizm zamykania szyby działa poprawnie. Przypuszczam, że problem może być w samym przycisku który nie zamyka tej szyby lub w wiązce kabli która do niego idzie być może między drzwiami, a nadwoziem.
jaruś12 napisał(a):od soboty coś mi głośnik szwankuje z tyłu...
Musisz się do niego dostać i sprawdzić połączenia czasem są zaśniedziałe ale może być tez tak że jest uszkodzona membrana.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

13 Kwi 2021, 14:37

Wielkie dzięki za podpowiedź :D
jaruś12
Nowicjusz