REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tylko rozrusznik nie reaguje? Wszystkie inne kontrolki się świecą i elektryka działa? Często jest taka sytuacja jak immo jest zablokowane spotkałem się z tym w różnych samochodach.jaskola4 napisał(a):Kluczyk przekręciłem na zapłon i próbuję odpalić, zero reakcji rozrusznika. Przełożyliśmy jego akumulator do mnie i tutaj zaczęły się problemy. Stacyjka raz blokowała się, a raz dawała się przekręcić, jednak rozrusznik w ogóle nie kręcił.
Rozumiem, że w drugą stronę też działa rozbrajając alarm. Masz osobny pilot i nie korzystasz z rybki oryginalnej?jaskola4 napisał(a):Dodam, że poprzedni właściciel dokładał jakiś alarm do pojazdu i pilot od tego alarmu działa i powoduje zamknięcie centralnego zamka i uzbrojenie alarmu.
Jak możesz zerknij na tą płytkę i sprawdź czy ta cewka nie jest luźna. Przynajmniej będzie można ten problem wyeliminować.jaskola4 napisał(a):Jak mogę odblokować immo?
A nie jest to wina czasem blokady kierownicy? Próbowałeś lekko nią ruszać i wtedy przekręcać kluczyk. W tym przypadku masz tylko dwie opcje blokada kierownicy przeszkadza lub problem z samą stacyjką tam nic innego nie może jej blokować.jaskola4 napisał(a):Na poczatku stacyjka dawala sie przekrecic. A oozniej zblokowala sie na amen