Centralny zamek w reno laguna

05 Lip 2009, 12:46

Witam ! Mam renault Lagune z 97r. Od 2 dni nie chodzi mi centralny zamek w kluczyku (zapasowy też nie). Dioda sie świeci na kluczyku a drzwi się nie otwierają. Próbowałem już z resetowaniem kluczyka w stacyjce ale tym razem już to nic nie dało !! Moze ktoś mi poradzi co to moze byc ???
Lukii81
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy
  • 06 Lip 2009, 09:16

bezpiecznik, sprawdzałeś? może też być walnięty przekaźnik. Masz centralny fabryczny czy dokładany?
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

06 Lip 2009, 15:54

mam fabryczny centralny

[ Dodano: Pon Lip 06, 2009 19:12 ]
    3 dni wogule nie działał, wczoraj znowu chodził a dzisiaj zaś nie działa !!??!! o co w tym chodzi ???
    Lukii81
    Nowicjusz

08 Lip 2009, 10:55

nad lusterkiem wstecznym wewnętrznym, tam gdzie lampki masz odbiornik podczerwieni-sprawdź czy przypadkiem nie jest zalany.Woda dostaje się koło anteny.
    jarecki302
    Nowicjusz

Miejscowość: Męcina

08 Lip 2009, 15:54

No sprawdzalem ale wszystko jest okej
    Lukii81
    Nowicjusz

09 Lip 2009, 09:49

Ja bym polecał zakup nowego centralnego, na aukcjach internetowych kupisz go za ok 80 zł. Zamiast pilota na podczerwień będziesz miał sterowanie radiowe na odległość ok 50 m. Sam mam dwa takie zamki i są niezawodne. Moim zdaniem ilość pracy włożona w znalezienie przyczyny będzie większa niż założenie nowego centralnego ze sterowaniem radiowym.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Japan Taxi - aplikacja taksówkowa na telefony i tablety
      Toyota szuka sposobów na umocnienie swojej pozycji w nowych, przyszłościowych branżach, dlatego angażuje się w nowoczesne usługi transportowe, oparte na technologii łączenia samochodów w chmurze. W tym miesiącu ...