Ceramizator do silnika - czy warto go zastosować?

28 Lip 2021, 08:37

Ostatnio trafiłem na film na YT, w którym zachwalają działanie Ceramizatora - w sumie jednego z wielu dostępnych na rynku.
Się zastanawiam czy ten stricte tutaj pokazany jest faktycznie taki dobry? Ktoś testował, miał styczność? Coś jesteście w stanie mi powiedzieć?
Filmik wrzucam tylko i wyłącznie poglądowo, by było wiadomo o czym mówię, jeśli będzie trzeba to zmienię treść zapytania :)

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Pała
Nowicjusz

28 Lip 2021, 10:34

Tego Ceramizatora nie stosowałem ale Ceramizer już tak i uważam że warto raz na jakiś czas dodać go do oleju w silniku. Widzę ze zawartość tubki podobna do tego co stosowałem możesz spróbować. Cena jest trochę wyższa niż Ceramiera z tego co widzę.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

28 Lip 2021, 11:36

Właśnie tak wstępnie porównywałem i są różne ceny tych "wynalazków" - fakt. Hmm. Doczytam u nich jeszcze składy, porównam i pewnie się skuszę. :piwo:
Pała
Nowicjusz

28 Lip 2021, 11:43

Daj znać czy go wybierzesz i czy zauważysz jakąś różnicę po zastosowaniu.
Rokiko
Forumowicz VIP

28 Lip 2021, 12:57

Ja kiedyś coś takiego używałem do Matiza bo chciałem żeby mniej brał oleju. Zauważyłem że po wlaniu tego silnik chodził inaczej i przy wysokich obrotach nie stukał. Dalszych skutków nie mogłem zaobserwować bo się zepsuł.
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

28 Lip 2021, 16:10

Dam znać, dzisiaj wieczorem do tego siądę i może coś mnie oświeci.
Pała
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Najpopularniejsze crossovery w Polsce – styczeń 2017
    W pierwszym miesiącu 2017 roku rynek nowych samochodów odnotował kolejne wzrosty. Sprzedaż na poziomie przekraczającym 41 tys. sztuk oznacza, że był to najlepszy styczeń od 10 lat. Popyt generowany jest głównie ...

01 Sie 2021, 10:11

We wtorek się ugadałem z mechanikiem, że zmienimy olej i mi zaleje ten Ceramizator. Wprawdzie jeszcze bym zrobił jeszcze 3000 km, ale sprawdzimy tę bestię. Dam info za jakiś miesiąc jak działa.
Pała
Nowicjusz

25 Sie 2021, 10:45

I ja ten film oglądałem. Test fajny, bo pokazuje dokładnie jak to działa. Powiem szczerze że po tym filmie mam ochotę wypróbować ten specyfik. Zaszkodzić na pewno nie zaszkodzi a korzyści mogą być spore
Jasinsky
Obserwowany

26 Sie 2021, 11:00

Jasinsky napisał(a):Zaszkodzić na pewno nie zaszkodzi a korzyści mogą być spore
Pytanie czy jest taki dobry w działaniu jak Ceramizer? Tu napisałem więcej audi-a4-ceramizer-do-skrzyni-biegow-vt26795.htm#p817521
Rokiko
Forumowicz VIP