REKLAMA
Cześć !
Mam ogromny problem i potrzebuje pomocy, rady, sugestii bo już pomysły mi się wyczerpują i jestem załamany.
Od pewnego czasu w swojej Astrze III (1.6 silnik Ecotec 105KM), borykałem się z szarpaniem przy ruszaniu oraz delikatnym szarpaniem podczas jazdy przy obrotach poniżej 1500 na drugim biegu. Problem nasilał się przy wilgotnej i deszczowej pogodzie. Momentami telepało cała kastą.
Po licznych radach i artykułach obstawiłem - cewkę zapłonową. Kupiłem nową cewkę Delphi i dałem auto do mechanika w celu wymienienia. Dodatkowo kupiłem nowe świece, dla pewności żeby wszystko stykało.
I od tego czasu pojawia się mój problem.... auto mi wręcz żre paliwo. Po zresetowaniu licznika komputera spalania oraz licznika dziennego przebiegu, wyszło że po mieście po 100km auto pali 12-13 litrów/100 . Dodatkowo przy gaszeniu zapłonu, na wyświetlaczu między licznikami wyskakuje mi komunikat o konieczności udania się do serwisu (INSP). Jestem załamany i nie wiem jak ten temat ogarnąć oprócz udania się do mechanika ale on podejrzewam że sam nie będzie wiedział o co chodzi.
Spotkał się ktoś już z takim problemem ?
Z góry dzięki za info.