REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
grzeg1968 napisał(a):jasne, masz rację i to jest ogromny problem. Do tego jeszcze mamy nadmierną ilość patroli policyjnych na drogach, która nie zajmuje się pilnowaniem bezpieczeństwa na drodze, w takim rozumieniu o jakim mówimy, tylko typową łapanką pod kryptonimem: wyskocz z krzaka i daj mandata:)
Teraz przeczytałem, że 18% kierowców zostało w 2009 ukaranych jakimś mandatem, co daje pewnie kilkadziesiąt, jeśli nie kilkaset milionów złotych. Oczywiście z tych pieniędzy nie mamy nowych dróg, na których można jeździć bezpiecznie.
MajkPZM napisał(a):grzeg1968 napisał(a):jasne, masz rację i to jest ogromny problem. Do tego jeszcze mamy nadmierną ilość patroli policyjnych na drogach, która nie zajmuje się pilnowaniem bezpieczeństwa na drodze, w takim rozumieniu o jakim mówimy, tylko typową łapanką pod kryptonimem: wyskocz z krzaka i daj mandata:)
Teraz przeczytałem, że 18% kierowców zostało w 2009 ukaranych jakimś mandatem, co daje pewnie kilkadziesiąt, jeśli nie kilkaset milionów złotych. Oczywiście z tych pieniędzy nie mamy nowych dróg, na których można jeździć bezpiecznie.
Nie zdajesz sobie sprawy jakies kwoty wchodzą w gre przy budowie autostrady. Koszt budowy 1KM autostrady to około 40mln zł. W 2009 z tego co wiem w polsce oddano do uzytku 35km autostrad, co kosztowało niemal 1.5mld zł. Tak się wszystkim wydaje, że to wszystko jest takie tanie, a postawienie jednego znaku to koszt kilkuset złotych, nie wspominając o łataniu dziur, odsnieżaniu dróg itp.