Pulapka - samochod na awaryjnym

29 Mar 2010, 09:33

Witam!

po pierwsze sorry, ze bez polskich znakow i za bledy, bo mieszkam na stale w wiedniu.

po drugie. od jakiegos czasu zauwazylem cos na drodze i chcialbym sie podzielic z wami, czy ktos cos o tym wie. mam nadzieje ze wybralem dobry watek.

poniewaz dosc czesto jezdze z wiednia do polski to zauwazylem jedno zjawisko dosc czesto na czeskich drogach (kolo austriackiej granicy) a wczoraj pierwszy raz na obwodnicy A4 w Krakowie.
na pasie awaryjnym stoi samochod (przewaznie dosc dobrej marki ale starszy (BWM, Mercedes) bez zadnego trojkata, bez kamizelki odblaskowej. drzwi przednie szeroko otwarte i facet jakis (ciemniejszej skory typu cygan) dobrze ubrany (ten wczoraj mial ubrany garnitur) i mocno wymachowuje rekami, ze cos sie stalo i prosi o zatrzymanie autka. ja jak zawsze ze strachu sie nie zaterzymalem, bo zdaje mi sie ze to sa jacys oszusci.
przejechalem i widzialem ze jakis samochd sie zaczynal zatrzymywac. niestety dalej nic nie moglem zobaczyc.
czy ktos ma doswiadczenie z takim czyms? kim ci ludzie sa?
bo cos mi tutaj mocno smierdzi...

pozdrawiam
Maciej
djmafia
Nowicjusz

Miejscowość: Wieden

29 Mar 2010, 09:47

djmafia napisał(a):bo zdaje mi sie ze to sa jacys oszusci.

Całkiem dobrze Ci się wydaje...To sa przewaznie cyganie,udają ze brakło im paliwa
lub wymyślają jeszcze inne cudeńka..Proponują zakup"zlota"po okazyjnej cenie
/bynajmniej ja taką miałem propozycję w dawnych czasach/ Po sprawdzeniu zawsze
zloto "zmienia"się w tombak czy cos takiego/nie,nie skorzystałem z takiej okazji/..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EV
    Nowy Outlander PHEV nie jest tylko odmianą obecnego na rynku wariantu z silnikiem spalinowym, ani modelem demonstrującym potencjał technologii hybrydowej typu plug-in, ale kolejnym wcieleniem Nowego Outlandera – obok ...