REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
qki007 napisał(a):Kiedyś jak komuś wyjadę przed maskę bo ma wrzucony prawy bądź jedzie z prawym (czyli zjeżdża w drogę z której ja wyjeżdżam) i we mnie walnie to znając życie będzie albo obopólna wina, albo moja.. mimo, że jest jak opisałem :/.
Dishman napisał(a):qki007 napisał(a):Kiedyś jak komuś wyjadę przed maskę bo ma wrzucony prawy bądź jedzie z prawym (czyli zjeżdża w drogę z której ja wyjeżdżam) i we mnie walnie to znając życie będzie albo obopólna wina, albo moja.. mimo, że jest jak opisałem :/.
Taryfiarz tylko na to czeka. Wyklepie sobie u kolegi to co mu przydzwonisz, a z ubezpieczalni na czysto wyciągnie 1000 zł i ma wolne przez kolejny miesiąc.
Twoja wina będzie bezdyskusyjna, niestety.
qki007 napisał(a):Już wolę takie coś niż:
- przed wjazdem na rondo - prawy kierunek włączony
- wjeżdżając na rondo - prawy ciągle włączony
- chwilę potem, mniej więcej na wysokości pierwszego wyjazdu - lewy kierunek i delikwent płynie dalej
- potem prawy zjazdowy w ostatniej chwili.
Tak jeździ wiele TAXI w Zamościu!!
Kiedyś jak komuś wyjadę przed maskę bo ma wrzucony prawy bądź jedzie z prawym (czyli zjeżdża w drogę z której ja wyjeżdżam) i we mnie walnie to znając życie będzie albo obopólna wina, albo moja.. mimo, że jest jak opisałem :/.
kosmaty napisał(a):A jak wlacza lewy kierunek to jedzie ciagle po tym samym pasie? Pewnie nie, zmienia na lewy to i kierunek wrzuca nie?
kosmaty napisał(a):qki007 napisał(a):Już wolę takie coś niż:
- przed wjazdem na rondo - prawy kierunek włączony
- wjeżdżając na rondo - prawy ciągle włączony
- chwilę potem, mniej więcej na wysokości pierwszego wyjazdu - lewy kierunek i delikwent płynie dalej
- potem prawy zjazdowy w ostatniej chwili.
Tak jeździ wiele TAXI w Zamościu!!
Kiedyś jak komuś wyjadę przed maskę bo ma wrzucony prawy bądź jedzie z prawym (czyli zjeżdża w drogę z której ja wyjeżdżam) i we mnie walnie to znając życie będzie albo obopólna wina, albo moja.. mimo, że jest jak opisałem :/.
A jak wlacza lewy kierunek to jedzie ciagle po tym samym pasie? Pewnie nie, zmienia na lewy to i kierunek wrzuca nie?
Krzy_M napisał(a):Nie ma znaczenia w razie kolizji czy miał kierunek czy nie. Zasada ograniczonego zaufania. W razie kolizji liczy się to, kto miał pierwszeństwo, a nie czy miał kierunek czy nie miał.