grzeg1968 napisał(a):Więcej wiary w ludzi:) a może każdy z nas powinien mieć zainstalowaną kamerkę obserwującą ruch na drodze?
mi się wydaję, że to nie jest dobry pomysł, chociaż do tego powoli zmierzamy. kontrola, kontrola i jeszcze kontrola. mamy fotoraday, monitoring, radiowozy z kamerami...nie macie wrażenia, że to prowadzi to stopniowego wchodzenia w naszą prywatność? niby można powiedzieć, że od jutro instalujemy kamery w mieszkaniach prywatnych w celu ochrony domowników przed nimi samymi. to co piszę jest takie na wyrost, ale sami zobaczcie o ile bardziej nas dzisiaj kontrolują, niż 10 lat temu- oczywiście wszystko w imię bezpieczeństwa. żebyście mnie dobrze zroumieli
nie jestem przeciwku prawu, ale jestem też za wolnością osobistą.
co do chamstwa, mimo wszystko mam wrażenie, że nasza mentalność się zmienia na plus, ale zawsze znajdą się czarne owce....np. ostatnio na kumpla, gdy ten przejzdzał na zielonym swietle, wpadla autolaweta. wjechała mu w bok i to tak zdrowo, kierowca lawety zbiegł, świadokowie twierdzą, że był pijany...pijana laweta na czerwonym swietle - to jest chamstwo zdecydowanie.