REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
menajev napisał(a):Bo x+52 a x+96 (chodzi o prędkość) to jednak nie do końca to samo?
artur73 napisał(a):A co..? Masz PO na blachach.???
grzeg1968 napisał(a):A jak nazwać kierowcę, który w centrum jednego z największych polskich miast stawia swój samochód na środku ulicy, uniemożliwiając przejazd jeżdżącym tą ulicą autobusom komunikacji miejskiej i większym samochodom dostawczym? Wczoraj miałem taki przypadek-kierowca bardzo ładnie wyglądającego i nowego Mercedesa postanowił uniknąć pobrudzenia swych butów śniegiem i postanowił zająć jeden pas ruchu unikając tym samym zetknięcia się z zaspą.
grzeg1968 napisał(a):...nowego Mercedesa...
safari napisał(a):grzeg1968 napisał(a):...nowego Mercedesa...
<b>artur73</b> ja uważam też, że całe to chamstwo wychodzi z faktu rywalizacji. Samce każdego z gatunków rywalizują o względy samic, o panowanie na danym terytorium, etc.
To samo jest na drodze - nie zauważyłem jakiegoś chamskiego zachowania ze strony kierowców-kobiet, a tylko ze strony mężczyzn. Każdy (prawie każdy) z nas (mężczyzn) chce pokazać: "ja tu jestem panem, wąchaj moje spaliny" albo "patrzcie panie, jak panuję nad samochodem".
To już jest w naszej naturze i się tego raczej na pewno nie zmieni. Pozostaje nam, tym rozsądniejszym, nie dać się sprowokować i puścić takiego szofera przodem.