Chcą MI zabrać prawo jazdy :(

22 Paź 2008, 18:35

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=16d4a

Co mam w takiej sytuacji zrobic przeciez w tym nie ma mojej winy:(
cassano89
Nowicjusz

0

23 Paź 2008, 12:14

Niestety musisz poczekać,co postanowi sąd.Bez jego wyroku nie moga ci tego prawka zabrać.A ty zawsze możesz walczyć o swoje.
Z drugiej strony,to prawo jazdy zdałes legalnie - chodziłeś na kurs prawa jazdy i zdałeś egzamin w ośrodku egzaminowania,a to oznacza,że znasz zasady i przespisy ruchu drogowego.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0

23 Paź 2008, 13:25

Jeżeli zdałeś egzamin PAŃSTWOWY legalnie,to nie powinni Ci zabrać prawa jazdy. Chyba,że udowodnią właścicielowi szkoły jazdy,że wręczał łapówki egzaminatorom,żeby jego kursanci zdawali.
v40
Początkujący

0

23 Paź 2008, 19:17

Zdalem legalnie o jego brudnych interesach nic nie wiedzialem/
cassano89
Nowicjusz

0

24 Paź 2008, 13:36

Egzamin zdał, ale żeby być dopuszczonym do egzaminu trzeba mieć zaświadczenie ze szkoły o odbytym kursie i zaliczonym egzaminie wewnętrznym. Ten instruktor nie mógł nauczać a więc nie mógł również wystawiać zaświadczenia do wordu o odbytym kursie, więc mogą Ci powiedzieć ze przystąpiłeś do egzaminu państwowego bezprawnie i go unieważnić.
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok
0

25 Paź 2008, 23:39

zbychu57 ale skąd on mógł wiedzieć że ten koleś nie miał uprawnień?
skoro podchodził do egzaminu państwowego i wtedy nikt mu nie robił problemów.
zdał egzamin legalnie dzięki swoim umiejętnościom więc jakim prawem mają zabrać teraz chłopakowi prawko?
Co za kraj!!!Gdzie my mieszkamy i co za barany rządzą tym krajem?
autolucas
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Płock
0

26 Paź 2008, 11:10

Nie mógł tego wiedzieć, ale sam napisałeś "Co to za kraj? " Dla mnie również bedzie to glupotą jeżeli cofną mu prawo jazdy, ale w tym kraju wszystko jest możliwe.
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok
0

27 Paź 2008, 13:53

Ale jak WORD nie wiedział o tym,że instruktor nie może wydawać zaświadczeń i dopuścił go do egzaminu to skąd miał wiedzieć kursant???. Jeżeli zaświadczenie nie było legalne,to po co go dopuszczali do egzaminu????? Oni chyba powinni mieć jakąś listę szkół jazdy ze swojego województwa i powinni sprawdzać legalność owych zaświadczeń,bo tak to każdy mógłby sobie wypisać jakiś papier i wydrukować. To jest ewidentna wina WORD-u.
v40
Początkujący

0

27 Paź 2008, 23:03

no i właśnie o to chodzi,de..le chcą zabrać niewinnemu chłopakowi prawko bo sami mają bałagan w tych swoich papierach.
za dużo już tych śmiesznych pseudo nauk jazdy już się namnożyło i teraz jakieś cyrki wychodzą!!!
autolucas
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Płock
0