Chcę sprowadzić auto z niemiec

31 Mar 2008, 22:33

Witam serdeczni wszystkich. Chcę jechać do Niemiec po auto. Lecz za bardzo nie wiem w jakie miejsce uderzyć. Macie może jakieś sprawdzone adresy? Place z autami lub dobre komisy? z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Bartek Piszczek
bpiszczek
Nowicjusz

01 Kwi 2008, 19:55

To co na pewno moge odradzic to Hamburg same turasy , szmelocwate , krecone auta i zajebiscie wyskonie ceny.Byłem w norymberdze i na jednej ulicy nie pamietam nazwy sa same place i komisy . Autka przyzwoite i za dobra w miare cene mozna cos wyrwac. Dla tych co nie znaja jezyka plus poniewaz polacy sprzedaja tablice celne. Ah wybór aut od starych rupci po porsche i ferrari
greyt
Początkujący

01 Kwi 2008, 23:57

a nie pamiętasz kolego nazwy jakiegoś z tych palców? bo to jest mój pierwszy wyjazd po auto :) musiałbym poszukać jakieś adresy. Słyszałem dość dobre komentarz o Hannoverze. ale nie wiem czy warto tam jechać
Bartek Piszczek
bpiszczek
Nowicjusz

02 Kwi 2008, 13:58

wiesz kolego raczej nikt kto jeździ po auta nie powie ci nazwy placu ...... Odradzam jazdę do Niemiec bo tam są drogie auta raczej Holandia Belgia
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

02 Kwi 2008, 17:24

Nie pamiętam, poprostu cała ulica w norymberdze to place ale nazwy nie pamietam a podałbym bo nie handluje autami a poprostu jak mam kupic dla siebie to jade bo zaoszczedze jakies 2-3 tys i jakos bardziej ufnie tam kupie. Co do tego ze w holandi i belgi sa tanie autka to powiem tak. Prosze wejsc na strone :www.kapaza.be i przekonacie sie ze nie sa takie tanie. Jezeli nie ma sie znajomosci to nie ma szans kupienia taniego auta. A kilometrow 1000 w jedna strone wiec trzeba to przekalkulowac, czy bedzie się oplacalo. W ciemno nie ma po co jechac.
greyt
Początkujący

02 Kwi 2008, 17:39

fakt kolego jeśli się nie zna nikogo to ciężko trafić okazje :D
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

02 Kwi 2008, 19:07

to nawet nie chodzi o to czy sie kogos zna . Poprostu holendrzy, niemcy,belgowie to nie sa idioci i nie sprzedadząa dobrego auta za pół darmo. :D a szkoda !!!
greyt
Początkujący

03 Kwi 2008, 14:12

wiadomo że to nie idioci ja jeżdżę do belgi i tam mam znajomości . Często trafiają się okazje :D
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

03 Kwi 2008, 18:39

no tak jezeli masz znajomych to sie coś znajdzie ale samemu to szkoda jechac
greyt
Początkujący

03 Kwi 2008, 18:49

ale to tak wszędzie tak jest w Niemczech czy w innych państwach bez znajomości ciężko coś kupić w dobrych pieniądzach . A ze stron internetowych to większość okazji to oszustwa .
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

03 Kwi 2008, 22:49

w sumie prawda , ale jak napisalem w norymberdze zawsze cos dla siebie mozna kupic zeby te 2 tys miec w kieszeni
greyt
Początkujący

04 Kwi 2008, 13:55

może i tak ale wiadomo 2 tys to nie jest dużo więc nie wiem czy jest sens . Tylko tyle że trochę pewniej tam kupić niż u nas w polsce
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

05 Kwi 2008, 19:48

no właśnie przede wszystkim o to sie rozchodzi , jezeli u nas byłbym pewny to bym kupil ale wiesz jak jest wszyscy pisza; ksiazka serwisowa , 100 tys przebieg i starszy niepalacy wlasciciel a tam pojade wybiore i widze a 2 tys na imprezki jest :P:P:P
greyt
Początkujący

13 Kwi 2008, 16:12

Witam. Mieszkam w niemczech kupuje samochody na zamowienie lub pomoge w kupnie zalatwie przeglad przed kupnem i wynegocjuje nizsza cene.Zaltwie tez wszystkie formalnosci.Wrazie czego moge tez dowiesc do polski. szczeguly na gg:5730714 lub [email widoczny po zalogowaniu] pozdrawiam
chriss_11
Nowicjusz

19 Kwi 2008, 10:12

Witam ponownie. Mam pytanie odnośnie urzędu w którym załatwia sie wymeldowanie i tablice. Jak on sie nazywa i czy dożo jest załatwiania? pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedz. Jutro wyjeżdżam po auto zobaczymy co z tego będzie.
Bartek Piszczek
bpiszczek
Nowicjusz