Pierwsze autko do 4 tyś

11 Wrz 2008, 23:40

Witam wszystkich...

poszukuję autka - to wiadomo ;)
mogę na nie przeznaczyć do 4 tyś
wykorzystywane będzie głównie w dłuższych trasach, tzn 4 odcinki po 250 km w miesiącu... no i wiadomo jakieś mniejsze trasy, ale te raczej znikomo...
Rocznik nie jest dla mnie istotny. Ważne by przez trzy lata nie trzeba było do niego dokładać... (...zbyt dużo, wiadomo najlepiej wcale no, ale takie rzeczy to tylko w erze jak sądzę...) ale potrzebuję w miarę niezawodnego pojazdu...

Raczej mniejszego niż większego, jak na początek sądzę, że nie ma co kombinować. Zwłaszcza że i kwota trochę śmieszna (by nie powiedzieć że powinienem się za rowerem rozglądać a nie za autem ;) )
dlatego zdecydowanie 2/3 drzwiowe, max 1.3 silnik, tanie w utrzymaniu (części, spalanie, itp)...

ogólnie to dopiero zaczynam 'przegląd'...zastanawiałem się nad:

vw polo II -> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ford fiesta III -> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
toyota corolla -> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Hyundai Pony -> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Nissan Sunny -> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

to oczywiście tylko przykłady, raczej znawcą nie jestem, ale dlatego właśnie chcę zasięgnąć Waszej opinii....

PS. tico odpada... wolałbym np. -> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
mimo, że nie spełnia założeń...mam do niego sentyment :D ;)
eroico
Nowicjusz

12 Wrz 2008, 08:38

auto w tych pieniądzach na długie trasy, mało spalające i bezawaryjne? masz rację, takie rzeczy to tylko w erze. :mrgreen:
z podanej przez Ciebie listy poleciłbym tylko polo. miałem dawno temu takiego vw z dieslem i zawsze dowiózł mnie do celu. te starsze modele są naprawdę bardzo solidnie zrobione.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

12 Wrz 2008, 11:36

Z tych co podałeś zdecydowanie Polo :D
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

12 Wrz 2008, 12:58

Ford bym wykluczył, reszta kwestią względną, ale raczej polo lub corolla.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

12 Wrz 2008, 15:34

vw polo - czytałem o nim dużo dobrego... i na dzisiaj to właśnie na niego się szykuję ;) ... co nie zmienia faktu, że zanim coś kupie to jeszcze troche czasu minie, więc można przeanalizować inne ewentualności... :)
chociaż się zastanawiam czy jest sens skoro jak na razie jednogłośnie poleciliście polo....
eroico
Nowicjusz

15 Wrz 2008, 10:49

Nie masz za wiele kasy , ale to jak na 1 to bedzie ok , zakup przyzwoitego polo a bedziesz naprawde zadowolony z niego :)
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

15 Wrz 2008, 16:40

to w takim razie jeszcze pytanie czy lepszy diesel czy benzyna (+ ewentualnie gaz) :)
eroico
Nowicjusz

15 Wrz 2008, 16:56

w takim starym samochodzie daruj sobie diesla , benzyna da rade
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika