heh ... rozmawialem ze znajomym mechanikiem z polski i powiedzial mi ze jak zjade do polski to sobie poradzi z tym spalaniem ( wspominal cos o zmianie "mapy spalania" w kompie )
A co do cen furek w islandii to teraz jest na to najlepszy moment, kurs korony islandzkiej jest bardzo slaby i spada (na dzis 1mln isk to jakies 21-22 tys zl ) i tak np: ja za swoj samochod dalem 900000 isk czyli jakies 19 tys pln
co do sprowadzania to mozna zrobic to na 2 sposoby ( islandia to wyspa jak ktos nie wie
![Shocked :shock:]()
:p )
1: przyleciec po auto samolotem i wrocic promem przez Norwegie albo Danie , koszt biletu lotniczego na islandie i prom na powrot to jakies 50 000 tys isk ( w sezonie turystycznym jest to wiecej ale dokladnie ile to nie wiem ) a no i promy plywaja tylko od kwietnia do konca pazdziernika
2: Wsadzic auto w kontener , niestety nie mam male pojecie o kontenerach i nie znam portow docelowych i oplat
Jesli kogos interesuje jakies konkretne auto zawsze moge w stawic linka z jakas oferta albo zobaczyc w komisie po ile to chodzi a ze w komisach jestem czesto to nie ma problemu.
Polecam auta
4x4 z islandii , szczegulnie ze wiele z nich zostalo profesjonalnie przerobionych przez firme arctic truck, na rynku islandzkim LC ,Hiluxow i Troperow jest w pyte :p