Chevrolet Aveo 2004 (Daewoo Kalos)

05 Paź 2013, 20:08

Czy wartko kupić to autko? Cena za nie w moim regionie to 7.000+ rejestracja. Co o nim sądzicie? Jakie są wasze opinie na temat tego auta.
Malik
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Auto: Daewoo Kalos
Silnik: 1,4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

06 Paź 2013, 11:48

Tutaj masz test tego samochodu wg AutoŚwiata. A oni tam dosć dobrze oceniają samochody. Generalnie samochody z Daewoo to są dość dobre samochody.
No i zależy czego oczekujesz od tego autka w sensie - osiągi, spalanie, wyposażenie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Paź 2013, 15:07

Jeżeli chodzi o osiągi to nie jestem wymagający. Nie zamierzam się ścigać :P Ważne żeby jeździł i żeby można nim było ewentualnie kogoś wyprzedzić. Co do spalania to w dzisiejszych czasach wiadomo - im mniej tym lepiej. Ale z tego co wiem to on spala ok 7-8L 95'. Ale i tak mam zamiar go zagazować. A co do wyposażenia to klima, el. szyby mi w zupełności wystarczą. Komputer to tylko dodatek :)
Malik
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Paź 2013, 19:59

Więc wymagań nie masz i ma to być poprostu dupowóz. Jeżeli z wyposażenia ma to, co chcesz, to ja polecam. Jak pisąłem Daewoo ( każdy model ) robiło naprawdę dobre autka. I w rozsądnych cenach biorąc pod uwagę silniki i wyposażenie.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

07 Paź 2013, 12:08

Chyba każdy samochód jest po to aby dupę wozić :P Jak bym chciał robić szpan na wiosce to szukał bym po BMW :P Wymagania mam takie żeby nim się fajnie jeździło i tyle :)
Malik
Początkujący
Awatar użytkownika

07 Paź 2013, 16:45

Niekoniecznie szpan robi się tylko BMW. Teraz, to byle autem można robić szpan na wiosce. Wystarczy tylko lekko odpicować i tyle.
JA generalnie polecam Daewoo. Mam doświadczenie z Matizem, Espero, Nubirą II. Te autka nie gniją, nie ma z nimi jakichś większych problemów. A i cześci są tanie.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Grillowanie, wyjazdy czy wesela - wczorajszy kierowca
    Letnie grillowanie, wyjazdy czy wesela często łączą się ze spożywaniem alkoholu. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że w takiej sytuacji często nie są zdolne do prowadzenia samochodu nie tylko tego samego wieczoru, ...