Chevrolet Aveo

24 Kwi 2009, 14:35

Mam zamiar zakupić to autko, tylko chciałbym zapoznać się z waszymi opinami na jego temat... Samochód jest z 2004 r 1.2 benzyna/LPG.
Z góry dziekuję za opinie.
olusia023
Nowicjusz

24 Kwi 2009, 19:45

Siedzi się wysoko jak w autobusie, strasznie plastikowo w środku, pedał gazu jakiś taki krótki bądź ten brak mocy tak odczuwalny :D..

Mi się ogólnie nie jeździło za dobrze, ale to moje odczucia - wolę niskie samochody z większą mocą. Do miasta jak najbardziej się nadaje, na trasy nie polecam - 1.2 silnik do tej masy to katastrofa, jeszcze z gazem, ale tak jak mówię "po bułki do sklepu" i małe dystanse w porządku!

Ładna linia nadwozia, nie jest jakiś tam siekierą ciosany, jeśli ma standardowe stalowe małe kółeczka to polecam jakieś o cal większe aluski bo to inaczej od razu wygląda - dużo zyska ta bryła auta.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

25 Kwi 2009, 14:24

Pojeździsz 2 lata i straci połowę wartości...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

25 Kwi 2009, 19:33

To chyba nie jest aż taki istotny aspekt może bedzie jeździł nim 10 lat wazne żeby ci sie podobało żebyś był z niego zadowolony i było niezawodne
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

25 Kwi 2009, 20:41

wg mnie to jest kaszana wypuszczona na europejski rynek przez chevroleta, wyglądająca jak auto z tektury, wystarczy sobie porównać wyroby na rynek amerykański, osobiście bym nie kupił, ale to tylko moje zdanie
Ostatnio edytowany przez Wezyrro, 25 Kwi 2009, 21:18, edytowano w sumie 1 raz
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

25 Kwi 2009, 20:56

Nie sądzę, żeby to pożyło jeszcze 10 lat... Poza tym jakiś powód jest, że właściciel sprzedaje je po 3 latach użytkowania...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Mitsubishi i-MiEV dla Uniwersytetu Południowej Kalifornii
    Firma Mitsubishi Motors North America (MMNA) współpracuje z Uniwersytetem Południowej Kalifornii (USC) oraz należącą do tej szacownej uczelni Viterbi School of Engineering, tworząc w kampusie projekt "żywego laboratorium" ...

25 Kwi 2009, 21:22

Kubuch napisał(a):Nie sądzę, żeby to pożyło jeszcze 10 lat... Poza tym jakiś powód jest, że właściciel sprzedaje je po 3 latach użytkowania...

Jasne że jest, znudził mu się.. nie każdy kupuje samochód na 10-20 lat :/..
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

26 Kwi 2009, 09:53

nie polecam, lepiej za tą kase kupic auto 4 lata starsze
(Golf IV) i śmigać, cieszyc sie jazdą...
Auto strasznie plastikowe... nie polecam
sanchez1906
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska

26 Kwi 2009, 14:37

sanchez1906 napisał(a):nie polecam, lepiej za tą kase kupic auto 4 lata starsze
(Golf IV)

Taaa i jeździć kolejnym nudnym golfem na ulicach, gdzie nie spojrzysz tam Golf, tu Golf tam Golf.. Tam facet w golfie jedzie Golfem.. a tam golfista jedzie na pole golfowe Golfem..

Jak mu się podoba Aveo to niech niech bierze, stylistycznie Golf nie dorasta mu do pięt (tylko tak jak pisałem kółeczka za małe strasznie). Auto jest plastikowe, nie jest to jakaś limuzyna ale wolał bym Aveo z 2004 r. niż 4 lata starszego Golfa no ludzie.. bez przesady!
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

26 Kwi 2009, 17:23

Nie sądzę, żeby to pożyło jeszcze 10 lat... Poza tym jakiś powód jest, że właściciel sprzedaje je po 3 latach użytkowania...

O Daewoo też tak mówili. A jeździ i ma się dobrze.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika