Chevrolet Captiva 2007 r 2.0 150km problem ze zmianą biegów

16 Lis 2018, 19:50

Witam, mam pytanko odnośnie Captivy z 2007 r . Od jakiegos czasu podczas jazdy zaczeły sie problemy z wysprzegalniem i wrzucaniem biegu , okazało sie ze pompka sprzegła była zużyta. odstawiłem do mechanika auto wymienił mi płyn i pompkę i auto jezdzi lepiej biegi wchlodza prawidłowo tylko podczas jazdy jakies 3 km na rozgrzanym silniku i na 5 biegu nie moge zredukowac poniewaz biegi nie wchodzą jak wysprzegle kilka razy wtedy dopiero mogę zredukowac jaki tylko chce bieg i wchodzą jak masełko . Wiecie co moze byc przyczyną , może olej w skrzyni ? Ogolnie pedał sprzegła chodzi i czuje go ale jak napisałem wyzej jak pojezdze troszkę i rzuce mu 5 i jade tak 120 i mam obroty przy tym przy redukcji pedał staje sie mniej wyczuwalny i biegi nie chca wchodzic , musze jeszcze raz nacisnac aby pedał sprzegła wysprzeglił mi . Proszę o komentarz , bede wdzieczny ?
Radek1994
Nowicjusz

16 Lis 2018, 20:24

myślę że sprzęgło może być jeszcze zapowietrzone
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Lis 2018, 20:40

czyli co trzeba zrobic ?
Radek1994
Nowicjusz

16 Lis 2018, 20:47

Bo chodzi o to ze ja teraz pójdę do auta to pojezdze troszkę i biegi pięknie beda wchodziły i pedał sprzęgła tez bedzie twardy i dobrze wysprzeglał , problem jest w tym jak mam go na 5 biegu i jade na nim z 4 min to przy redukcji wtedy jest problem pedał sprzegła tak jakby było go tylko pól a przy ponownym wysprzegalniu i tam 2 sec jest znowu dobry i biegi śmigają jak ta lala . Umówiłem sie na wymiane oleju w skrzyni , myślisz ze to pomoże ?
Radek1994
Nowicjusz

16 Lis 2018, 21:15

Myślisz ze układ moze byc jeszcze zapowietrzony i chyba masz racje bo trzeba go jeszcze raz odpowietrzyć, moze miec tam bankę powietrza i to powoduje problem jednorazowy z wysprzegleniem, mechanik mi odpowietrzał urządzeniem.
Radek1994
Nowicjusz

16 Lis 2018, 21:17

Myślisz ze układ moze byc jeszcze zapowietrzony i chyba masz racje bo trzeba go jeszcze raz odpowietrzyć, moze miec tam bankę powietrza i to powoduje problem jednorazowy z wysprzegleniem, mechanik mi odpowietrzał urządzeniem.Bo chodzi o to ze ja teraz pójdę do auta to pojezdze troszkę i biegi pięknie beda wchodziły i pedał sprzęgła tez bedzie twardy i dobrze wysprzeglał , problem jest w tym jak mam go na 5 biegu i jade na nim z 4 min to przy redukcji wtedy jest problem pedał sprzegła tak jakby było go tylko pól a przy ponownym wysprzegalniu i tam 2 sec jest znowu dobry i biegi śmigają jak ta lala . Umówiłem sie na wymiane oleju w skrzyni i odpowietrzeniu jeszcze raz całego ukadu , myślisz ze to pomoże ?
Radek1994
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię
    Jednym z zagrożeń dla bezpieczeństwa ruchu drogowego jest korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię. Już w czerwcu wejdą jednak w życie przepisy, które tego zakazują. Choć to kierujący pojazdami powodują ...

16 Lis 2018, 21:23

Nie rób śmietnika, nie pisz tylu postów jeden za drugim, masz opcję edytuj i jej używaj jak chcesz coś dodać lub zmienić :x
Zmień olej i zleć odpowietrzenie jeszcze raz, to że było otpowietrzone urządzeniem nie oznacza że zostało to zrobione 100%
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Lis 2018, 21:32

Spoxo spoxo , cos mi sie tu wysłalo nie potrzebnie . Wielkie dzięki i będziemy w kontakcie .
Radek1994
Nowicjusz