Chevrolet Captiva awaryjność

07 Paź 2012, 21:49

Witam. Zamierzam kupić Chevroleta Captiva (ten pierwszy model z 2006r) i chcę się dowiedzieć jak u niego z awaryjnością, czy ogólnie ten samochód jest dobry jaką ma ogólną opinie, czy warto go kupić ? Bo różnie mówią o amerykańskich samochodach (głownie negatywne rzeczy). Bardzo proszę o pomoc.
MotoS
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2010
Auto: Mazda 6, Toyota Celica
Silnik: 2.0 , 1.8 (143KM)
Paliwo: Inne
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

07 Paź 2012, 22:27

Witaj. Znajomy kupił nową Captive. W okresie gwarancyjnym był częstym gościem w serwisie. Teraz jest trochę lepiej ale jak coś się zepsuje to jest bardzo drogo. Spalanie minimum 15.l ON .Jeździ się tym bardzo fajnie, doskonale trzyma się drogi cicho i komfortowo. Polna droga to kres jej możliwości terenowych, większy śnieg to też problem. Nie bez powodu można je tanio kupić.
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

08 Paź 2012, 10:16

Dzięki za odpowiedź :) A czy ta nowa Captiva różnie się wieloma rzeczami od starej (prócz wyglądu i silnika) ? Na internecie piszę że do tej Captivy (starszego modelu) części są nawet nie drogie, ale czy to prawda skoro do tej nowej są takie drogie ? Myślałem jeszcze o kupnie Suzuki Grand Vitary , które było by lepsze ?
MotoS
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2010
Auto: Mazda 6, Toyota Celica
Silnik: 2.0 , 1.8 (143KM)
Paliwo: Inne
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

08 Paź 2012, 19:14

Nowa to ona była w 2007r. Suzuki to zdecydowanie lepszy pomysł.
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

25 Paź 2012, 18:48

Też słyszałem o awaryjnoście tej Captivi. Chociaż za tą cenę jest to chyba jeden z najładniejszych SUVów.
retep86
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczna jazda w nocy
    Jazda w nocy poza obszarem zabudowanym jest bardziej niebezpieczna i trudniejsza niż za dnia. Podstawowym powodem jest ograniczony zasięg widzenia drogi, przeszkód oraz innych uczestników ruchu drogowego. "W ...