Chevrolet Captiva - Buczenie w trakcie jazdy

25 Maj 2022, 19:59

Witam wszystkich. Posiadam Captive 2.0 150KM auto z 2007r z przebiegiem 190tys.km. Od kilku dni nurtuje mnie pewien problem a mianowicie w czasie jazdy z równą prędkością lub gdy puszczę pedał gazu słychać takie buczenie, dźwięk według mnie dochodzi z koła od strony kierowcy. Buczenie nie zawsze występuje. Rano jechalem ok. 12km i była cisza, niedawno wrocilem z trasy ok.100km i buczało bardziej niż przez te kilka dni. Zauważyłem że gdy ruszę lekko kierownicą w prawo bądź lewo dźwięk na chwilę ustaje, tak jakby był tylko gdy kierownica jest prosto. Czy miał ktoś podobne objawy i pomoże w diagnozie ?
edzik090
Nowicjusz

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chevrolet Captiva
Silnik: 2.0 150KM Diesel
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • 12 Cze 2022, 07:58

Sprawdzałeś czy jak występuje to buczenie to to koło się nie grzeje bardziej od innych?

Zobacz jeszcze czy podczas tego buczenia jak zmienisz bieg na inny będzie ono nadal występowało.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Octavia Scout 2.0 FSI - dane techniczne
      Skoda Octavia Scout powstała na bazie modelu Octavia kombi ktora wyposaźona była w napęd 4x4. Wersja Scout miała inny styl i większe umiejętności do jazdy w terenie. Odpowiednio przygotowane nadwozie pozwoliło na uzyskanie ...
      Jadąc wolniej, szybciej dotrzesz do celu!
      Co można zrobić, by na autostradzie w czasie zwiększonego natężenia ruchu nie tworzyły się korki? W niektórych przypadkach może pomóc… obniżenie dopuszczalnej prędkości! Taką zależność wykazało belgijskie ...