Chevrolet Captiva, co sądzicie?

03 Gru 2014, 10:36

Witam wszystkich, ostatnio na mojej drodze pojawił się ten konkretny model samochodu o klasyfikacji SUV'a, nigdy dotąd nie miałem możliwości użytkowania auta z tego segmentu. Jak dotychczas mój Passat B5, z jednostką napędową 1,9TDI dawał mi wszystko to czego potrzebowałem, lecz na ten moment interesuje mnie auto z bogatym wyposażeniem, duże, solidne, z prześwitem między nawierzchnią, a podwoziem dość znacznym. Jestem w stanie przeznaczyć do 40 tyś zł. Stąd moje zainteresowanie Captivą, spotkałem się z opinią, że jest to taki mieszaniec, generalnie nic dobrego, bo Volkswagen, bo Audi, bo BMW, Toyota czy Hyundai są lepsze. Interesuje mnie wersja silnikowa 2.0 Benzyna, 140km. Jeśli jesteście w stanie co nie co powiedzieć mi na temat, bądź zaoferować coś lepszego, będę wdzięczny.
- Na skrzyżowaniu niespodziewanie dostałem ataku daltonizmu.
Siwy600
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Passat B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

03 Gru 2014, 10:52

Siwy600 napisał(a):Stąd moje zainteresowanie Captivą, spotkałem się z opinią, że jest to taki mieszaniec, generalnie nic dobrego

To że mieszaniec to nic strasznego bardziej bym skupił się nad tym że za 40k masz auto które w środku jest gorzeje wykończone od rav1 za 10k, spalanie jak w lexusie LS V8 a komfort jazdy jak jak na drewnianym taborecie... no i odsprzedaż tego auta jest tragiczna ponieważ dużo osób interesuje się a wystarczy 3min. za kierownicą i już nie chcą słyszeć o zakupie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

03 Gru 2014, 11:09

Zwróciłem uwagę raczej na systemowe udogodnienia i poszczególne systemy zawarte w niej. Skoro linia nadwozia i ogólne wrażenie jest mylne to za czym warto się rozglądnąć. Może Dodge Caliber?
- Na skrzyżowaniu niespodziewanie dostałem ataku daltonizmu.
Siwy600
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Passat B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

04 Gru 2014, 17:28

U mnie właśnie na osiedlu jeździ Captiva z kartką "sprzedam", ale już dobre pół roku :)
mariusz009
Nowicjusz

Auto: opel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...