Chevrolet Cruze - dostępność części

13 Sty 2022, 17:46

Witam,

Dotarłem do takiego tematu, jednakże sprzed 4 lat, jak wygląda sytuacja z częściami do Chevroleta na dzień dzisiejszy i jak może to wyglądać za parę lat?

Samochód zamierzam zakupić pod koniec tego roku, a to główny temat który mógłby mnie od tego odwieść .

Jestem świadomy że Cruze działa na częściach z Astry J, jednak czy dotyczy to wszystkich części? Mogą wystąpić usterki których wyeliminowanie będzie stanowić problem poprzez braki zamienników?

Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam :D
DivFluu
Obserwowany

18 Sty 2022, 13:03

Problemów z częściami nie powinno być przez najbliższe lata.
DivFluu napisał(a):Jestem świadomy że Cruze działa na częściach z Astry J, jednak czy dotyczy to wszystkich części? Mogą wystąpić usterki których wyeliminowanie będzie stanowić problem poprzez braki zamienników?
Nie zawsze kupisz zamiennik nawet w popularnych modelach. Zamienniki produkowane są wtedy jak jest spore zapotrzebowanie na daną część na rynku. Coś co się rzadko psuje dostępne może być tylko w ASO.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

12 Lis 2022, 23:46

[quote]Jestem świadomy że Cruze działa na częściach z Astry J, jednak czy dotyczy to wszystkich części? Mogą wystąpić usterki których wyeliminowanie będzie stanowić problem poprzez braki zamienników?
Spokojnie kolega ma ten model i jest zadowolony. Części ja do opla czyli są i w dobrej cenie.
AdamPikrecki
Obserwowany

Miejscowość: Katowice
Prawo jazdy: 30 09 2003
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 2000