Chevrolet Cruze - Lewa postojowa - świeci

31 Gru 2012, 12:35

Witam,

Chevrolet Cruze.

Gdy Światła są w pozycji automatycznej zamykam samochód z kluczyka i ... Lewe światło postojowe świeci. Nic poza tym... tylko lewe postojowe... Wystarczy otworzyć samochód, zmienić pozycje gałki świateł i wszystko wraca do normy.

Stało się to pierwszy raz, co nie zmienia faktu że to dziwne. Czy przyczyną może być wilgoć? Czy światła są sterowane masą? Może w tym problem? ... a może lejąc płyn do wycieraczek coś mi kapło na kostkę od światła?

Samochodzik nowy (5000km), Przekaźników nie sprawdzałem, a bezpieczniki wyglądają OK (i są suche).

Czy może to być wina komputera? .... a może... jest to wina dodatkowego układu domykania okien z kluczyka OBD ? Chińska niespodzianka? ;-)
PoloYin
Obserwowany

Auto: Chevrolet
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

31 Gru 2012, 16:18

PoloYin napisał(a):Chińska niespodzianka?
Tego nie mozna wykluczyć..... :D
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

03 Lut 2013, 19:08

A czy Szanwny Kolega nie ma czasem włączonej opcji Follow Me Home? Czy światełko to po jakimś czasie (do 5 min) gaśnie samo z siebie?
lukas80k
Obserwowany

Auto: Chevrolet Cruze LS+
Silnik: 1.8 16V 141 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2013

03 Lut 2013, 20:26

Skoro jest to nowy samochód, to obojętnie jaka to przyczyna ja proponuję nic nie grzebać, tylko poprostu pojechać do serwisu.
Wg mnie jedną z możliwych przyczyn to moduł automatycznych świateł świruje.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi SQ5 TDI - silnik V6 diesel Biturbo o mocy 313 KM
    Silnik 3.0 TDI z podwójnym turbodoładowaniem generuje olbrzymią moc 230 kW (313 KM), a jego maksymalny moment obrotowy wynosi 650 Nm i jest dostępny od 1450 do 2800 obr/min. Audi SQ5 TDI dostępne jest na rynku od 2013 ...
    Nissan GT-R
    Choć GT-R jest w zasadzie zupełnie nowym autem, wprowadzonym na rynek w 2008 roku, wprost wywodzi się od sportowych wersji modelu Skyline o takim samym oznaczeniu. A te nigdy nie były dostępne ze zdejmowanym dachem. Nawet ...