Chevrolet Cruze - Lewa postojowa - świeci

31 Gru 2012, 12:35

Witam,

Chevrolet Cruze.

Gdy Światła są w pozycji automatycznej zamykam samochód z kluczyka i ... Lewe światło postojowe świeci. Nic poza tym... tylko lewe postojowe... Wystarczy otworzyć samochód, zmienić pozycje gałki świateł i wszystko wraca do normy.

Stało się to pierwszy raz, co nie zmienia faktu że to dziwne. Czy przyczyną może być wilgoć? Czy światła są sterowane masą? Może w tym problem? ... a może lejąc płyn do wycieraczek coś mi kapło na kostkę od światła?

Samochodzik nowy (5000km), Przekaźników nie sprawdzałem, a bezpieczniki wyglądają OK (i są suche).

Czy może to być wina komputera? .... a może... jest to wina dodatkowego układu domykania okien z kluczyka OBD ? Chińska niespodzianka? ;-)
PoloYin
Obserwowany

Auto: Chevrolet
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

31 Gru 2012, 16:18

PoloYin napisał(a):Chińska niespodzianka?
Tego nie mozna wykluczyć..... :D
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

03 Lut 2013, 19:08

A czy Szanwny Kolega nie ma czasem włączonej opcji Follow Me Home? Czy światełko to po jakimś czasie (do 5 min) gaśnie samo z siebie?
lukas80k
Obserwowany

Auto: Chevrolet Cruze LS+
Silnik: 1.8 16V 141 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2013

03 Lut 2013, 20:26

Skoro jest to nowy samochód, to obojętnie jaka to przyczyna ja proponuję nic nie grzebać, tylko poprostu pojechać do serwisu.
Wg mnie jedną z możliwych przyczyn to moduł automatycznych świateł świruje.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jak naładować akumulator?
    Ładowanie akumulatora to pozornie łatwe zadanie, jednak może nastręczyć pewnych trudności. Jak poradzić sobie z tym wyzwaniem? Przede wszystkim należy pamiętać, że akumulator może być ładowany jedynie prądem stałym. Dlatego ...