Chevrolet Cruze

08 Sie 2010, 19:54

Czy znacie opinie o Chevrolecie Cruze? Za mniej niż 60 tys. jest wersja podstawowa. Wiem, że w niektórych kręgach jeżdżenie tym autem to obciach, ale ciekaw jestem jak się to auto sprawuje. Awaryjne? Stuka ?
moku
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

09 Sie 2010, 13:25

wygląd zewnętrzny - ok
wnętrze - bardziej niż ok
silnik 1,6 113 koni - masakra ... do tego auta za słaby najlepszy do tego samochodu to diesel o mocy min.130 koników
generalnie autko prowadzi się fajnie, plastiki są kiepskiej jakości i pewnie za chwilę będą trzeszczeć ale za mniej niż 60 tys. jest to fajnie autko
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

09 Sie 2010, 14:12

Bardziej niż 1.6 przeszkadza w tej najtańszej wersji wyposażenie - base to odrobinę za mało (brak klimy, komputera pokładowego, autoalarmu, regulacji kierownicy w 2 płaszczyznach, podłokietnika). LS jest już w porządku. 1.6 ma niecałe 12s do setki, więc raczej spokojna jazda chociaż w trasie też tragedii nie będzie. Najlepszym rozwiązaniem by było 1.8 140KM wersji LS (zresztą 1.8 w Base jest niedostępny). Za niecałe 60 tys. masz 1.6 LS, do 1.8 musisz dopłacić tylko 2 tysiaki, uważam że warto
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

09 Sie 2010, 18:09

Znajomy, który jeździ tylko bmw, twierdzi ,że Chevrolety to jakość Daewoo. Jest aż tak źle?
moku
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

09 Sie 2010, 21:58

hmm jeśli mówisz o cruze to zdecydowanie nie daewoo ! cruze można porównać do dobrego opla ale nie do insigni - to inna liga ;-) za to aveo czy spark w środku jest jak mój lanos . ta sama jakoś plastików itd.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

30 Sty 2011, 11:51

moku napisał(a):Znajomy, który jeździ tylko bmw, twierdzi ,że Chevrolety to jakość Daewoo

... zacznij słuchać ekspertów i sam wyciągaj wnioski ... skoro ,,znajomy'' jeździ tylko bmw to skąd wie cokolwiek o innych autach ??? niektóre nowsze koreańczyki są o niebo lepsze od jego 30-to letniej bmki ... bmw to było nadklasą dla poloneza i 125p ...
... to moje zdanie i nie podlega dyskusji i ocenie ...
... czytając o chevi - opel przejął ich produkcję i jakość się wyraźnie poprawiła ... sam przemyślam nad Cruzem w wersji hatchback ( będzie w sprzedaży po połowie tego roku) - dlatego tu zajrzałem ... pozdro ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poradnik kupującego #1 - Lexus IS XE10 mk1 (1999-2005)
    Geneza Lexus IS pierwszej generacji dostępny był początkowo jedynie jako sedan z dwulitrowym silnikiem. W 2001 roku do oferty wprowadzono wersję kombi o nazwie SportCross oraz wersję IS 300 z legendarnym silnikiem 2JZ. Modernizacje: ...