Chevrolet Camaro

21 Sty 2011, 22:02

Co myślicie o tym autku?
[link do oferty na Allegro wygasł]

Podoba mi się jego wygląd i imponują osiągi, aż 200 KM. Cena przystępna i realna, nie zaniżona. Spalanie 11 l ale trudno.

Ale mam jeszcze pytanie. Czy to jest auto mało-awaryjne i czy serwis jest drogi? Generalnie polecilibyście te auto przyjacielowi :P czy nie ? Może ma ktoś jakieś ciekawe opinie. Chętnie się wczytam w nie.
madritista91
Nowicjusz

Miejscowość: j-bie

21 Sty 2011, 22:06

Jako że lubię amerykańskie auta to ja bym polecił, bo wygląda super. Z serwisem to musisz znaleźć jakiś gdzie się specjalizują w autach amerykańskich a z częściami raczej nie ma problemu w dzisiejszych czasach. Niestety nie znam kosztów serwisu.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

21 Sty 2011, 22:09

Mój znajomy z pracy miał takie camaro. Spalanie jest grubo ponad 20l/100 km :mrgreen:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

21 Sty 2011, 23:25

No właśnie to spalanie 11l/100km raczej mało realne jest . Jak ML 2.7 CDI pali mi 12l/100km . Passat 2.0TSI 200km pali 12l/100km .
Kris
kris11kris12
Początkujący

Miejscowość: Słupsk
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra 2.0Di
Silnik: 2.0Di 82km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

22 Sty 2011, 02:08

Ja jezdzilem jakis czas Camaro 3gen(starsza generacja) 2.8 v6 , kumpel ma 5.0 v8. Jezdzilem samochodem 2 tyg . i mialem skrzynie manualna , spalanie 11-12l przy normalnej jezdzie (w jakichs ogromnych korkach nie stalem....) na trasie da sie zejsc do 9l. Kumplowi 5.0 palilo 15l w miescie . Wiadomo ze jak ktos sie postara to i 30l spali..... nie chodzi o to . Nie wiem jak nowsza generacja , ale 3gen nie mial wysilonych silnikow , z tego co pamietam 5.0 mial cos ponad 180koni..... Ja mysle ze w 13l w miescie sie zamkniesz.... Ogolnie to w porownaniu do europejskich silnikow , to amerykanskie sa wyjatkowo ekonomiczne (jesli porownac pojemnosc,mase....) . Pol roku uzywalem Chrysler Stratus 2.5 R4 w automacie i nigdy nie przekroczylem 13l!! w dla porownania kumpel ma MB E klase (okularnik) 2.3 w automacie i mu pali 14 w miescie....
Ja bym sie zastanowil ,jesli masz mecha ktory jest zaufany i zna sie na robocie to bym bral...
pozdro
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Kierowco, nie daj się wiosennemu zmęczeniu
    Choć tzw. wiosenne przesilenie nie jest jednostką chorobową, wielu kierowców właśnie o tej porze roku skarży się na gorsze samopoczucie i uczucie zmęczenia. Jak wpływa to na zdolność prowadzenia i bezpieczeństwo jazdy? ...