CHEVROLET LACETTI, PROŚBA O POMOC.

04 Cze 2011, 09:45

Witam wszystkich,

mam do Was małe pytanie. Noszę się z zamiarem zmiany auta. Obecnie mam Punciaka II FL z 2004 roku w gazie i chciałbym go zmienić na auto stosunkowo młode i niedrogie. Już wcześniej wpadł mi w oko chevrolet lacetti. Nie potrzebuję w tym momencie Bóg wie jakiego auta bo noszę się z zamiarem budowy domu, ale nie chcę też starego trupka. Interesuje mnie rocznik 2004-2006. Też z instalacją gazową. Już przechodzę do sedna sprawy. Jaki poradzilibyście silnik? Jak wygląda eksploatacja auta (spalanie itp), awaryjność? Czy ogólnie warto kupić takie autko?

Byłbym wdzięczny za rzeczowe odpowiedzi i pomijanie tekstów "kup paska","to szrot, liczy się tylko bmw" i innych. Z góry wszystkim Wam dzięki:)
icephoenix
Nowicjusz

Miejscowość: Sieradz
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Fiat Doblo
Silnik: 1,6 MJet
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

04 Cze 2011, 12:11

A dacia logan :] ?
s1ash
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ze wsząd

04 Cze 2011, 22:12

Warto!!
Ceny sa bardzo niskie , a samochod jest ze tak powiem wdzieczny... Obecnie w firmie w ktorej pracuje mamy 10 sztuk lancetti kombi 1.6 i 15 sztuk Astry 2 1.6 kombi....
niektore chevy maja juz pod 300 tys i tylko eksploatacja , a astry sie sypia... non stop cos......
Nie daj sobie wmowic ze chevrolet to kiepski samochod , to naprawde dobry i co w tych czasach najwazniejsze nie jest zbyt zaawansowany konstrukcyjnie.....
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nietypowe auto do driftu
    Dodatkową różnorodność do świata sportów motorowych wprowadzają auta do driftu. Konstrukcyjnie bliżej im do samochodów wyścigowych niż rajdówek. W końcu zawody driftingowe organizowane są na gładkiej ...