Czy warto chevrolet aveo 1.2 ?

13 Sie 2011, 14:30

Witam,
Chce sobie kupić pierwszy samochód za około 20 tyś.
w trakcie moich poszukiwań przykuł moja uwagę chevrolet aveo 1.2 a dokładnie to ten http://opel.olczakmotors.pl/uzywane_info.htm?id=265
Czy warto w ogóle go kupić ?
A w ogóle co o nim sądzicie ?
pavel
Nowicjusz

Auto: Renault Laguna III
Silnik: 2.0 DCI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

13 Sie 2011, 22:31

pavel napisał(a):Czy warto w ogóle go kupić ?

Nie.

pavel napisał(a):A w ogóle co o nim sądzicie ?

Straszna tandeta...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2013

15 Sie 2011, 13:50

Witam!
Czy warto kupić taki samochód - to sobie sam musisz odpowiedzieć na to pytanie. My możemy jedynie coś podpowiedzieć :D
Chevrolety są produkowane teraz przez koncern General Motors, który wchłonął też Opla - sprawa jest trochę podobna do Skody i VW (ten sam koncern). Chodzi mi o to, że chevrolet powstaje jako tańszy odpowiednik opla, tzn Spark jako odpowiednik Corsy, Aveo => Astra, Cruze => Insignia. Czyli ta sama płyta podłogowa, tańsze materiały. Takie jest moje zdanie. Tylko że Ople nie są niestety bezawaryjne, więc i chevrolety też nie będą. Ja co prada posiadam Cruza, z którego jestem bardzo zadowolony (przejechaliśmy razem 75tyś km), ale nie obyło się bez awarii (pęknięty wąż paliwa wysokiego ciśnienia, czy jakoś tak...), na szczeście usuniętej w ramach gwarancji. Ale okazało się, że jakakolwiek naprawa w ASO to czekanie 7-10 dni na części (rzadko wymieniane), bo magazynu nie ma w Polsce, jest tylko w Holandii (i stamtąd sprowadzają części, której nie mają na stanie). Myślę, że w kwocie 20tyś PLN można znależć inną opcję niż Aveo, to już jakaś kwota jest. Zależy, czy szukasz nowego auta, czy używanego (ja bym się rozglądał za 2-3 letnimi autami, można niezłą okazję trafić), ale lepszej marki.
smarekxy
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie
Prawo jazdy: 29 09 2000
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 VCDI 175KM

15 Sie 2011, 19:04

szukam samochodu używanego i w sumie wolałbym żeby to był hatchback.
pavel
Nowicjusz

Auto: Renault Laguna III
Silnik: 2.0 DCI
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus GS - samochód do driftu
    Większy brat Lexusa IS to kolejna warta rozważenia propozycja do driftu. Tylnonapędowe auto jest produkowane od 1993 roku, a pierwsza i druga generacja modelu również występowały z silnikiem 2JZ. W ofercie była dostępna ...