Witam!
Czy warto kupić taki samochód - to sobie sam musisz odpowiedzieć na to pytanie. My możemy jedynie coś podpowiedzieć
Chevrolety są produkowane teraz przez koncern General Motors, który wchłonął też Opla - sprawa jest trochę podobna do Skody i VW (ten sam koncern). Chodzi mi o to, że chevrolet powstaje jako tańszy odpowiednik opla, tzn Spark jako odpowiednik Corsy, Aveo => Astra, Cruze => Insignia. Czyli ta sama płyta podłogowa, tańsze materiały. Takie jest moje zdanie. Tylko że Ople nie są niestety bezawaryjne, więc i chevrolety też nie będą. Ja co prada posiadam Cruza, z którego jestem bardzo zadowolony (przejechaliśmy razem 75tyś km), ale nie obyło się bez awarii (pęknięty wąż paliwa wysokiego ciśnienia, czy jakoś tak...), na szczeście usuniętej w ramach gwarancji. Ale okazało się, że jakakolwiek naprawa w ASO to czekanie 7-10 dni na części (rzadko wymieniane), bo magazynu nie ma w Polsce, jest tylko w Holandii (i stamtąd sprowadzają części, której nie mają na stanie). Myślę, że w kwocie 20tyś PLN można znależć inną opcję niż Aveo, to już jakaś kwota jest. Zależy, czy szukasz nowego auta, czy używanego (ja bym się rozglądał za 2-3 letnimi autami, można niezłą okazję trafić), ale lepszej marki.