Chip civica 2.2ictdi 140km ma ponad 200km

06 Sty 2017, 15:16

Witam rozmawiałem z chłopakami w TC performance w Łodzi i twierdzą że po zmianie intercoolera na większy można spokojnie uzyskać 200koni oraz ograniczyć moment obrotowy do ok 400Nm żeby sprzęgło dawało rade i stąd moje pytanie czy ktoś na forum ma taki zabieg przeprowadzony i jak auto się spisuję jakie jest przyspieszenie i elastyczność silnika, dobrze by było gdyby ktoś z okolic warszawy posiadał taką Hanię z programem. Proszę o odpowiedź.
adrian2909
Nowicjusz

Auto: Ford Mondeo Mk3
Silnik: 2.2Tdci 175km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

17 Sty 2017, 14:37

adrian2909 napisał(a):po zmianie intercoolera na większy można spokojnie uzyskać 200koni oraz ograniczyć moment obrotowy do ok 400Nm żeby sprzęgło dawało rade
Ciekawe jak by wtedy taka Hanię ustawił w jednej linii z wersją TypeR :mrgreen: która też ma 200KM ale mniejszy moment 196Nm (400Nm ma ta najnowsza z doładowanym silnikiem i mocą 300KM) na plus w benzynie dłuższe przełożenia skrzyni.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

24 Sty 2017, 21:42

Benzyna wygra bo to sprint. Jeździłem 2.2ictdi i jakiś ospały ten silnik wciskasz gaz liczysz do trzech i dopiero się odpycha, jeżdżę mondeo mk3 2.2tdci z programem na 175km i 430Nm więc może dlatego takie uczucie i właśnie jestem ciekaw jak ta Honda by jeździła zrobiona na 200koni.
adrian2909
Nowicjusz

Auto: Ford Mondeo Mk3
Silnik: 2.2Tdci 175km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Jak jeździć po nawałnicy?
    W lecie często nawiedzają nas intensywne burze, gwałtowne opady deszczu i nawałnice. Takie warunki atmosferyczne są bardzo niebezpieczne w szczególności dla kierowców. Pod wpływem silnego wiatru łamią się gałęzie, ...