CHIP - golf III 1,6 tdi

18 Gru 2011, 22:16

witam, kupiłam chip'a w wakacje do tej pory działał wyśmienicie, jednakże ostatnio zaczął mnie zawodzić. Z początku myślałam, że to ze wzgledu na niska temperature nie działa poprawnie, czyli w ogole nie mozna bylo zapalic samochodu, ktory odpalal po odlaczeniu jego. Ostatnio jednak zdarzyło sie co innego, a mianowicie podjechałam z 5 km zapalił wszystko bylo super jednak pozniej nagle samochod zgasl i nie mozna bylo go uruchomic, co bylo mozliwe po odlaczeniu chipa.. Ktos moze orientuje sie dlaczego tak sie dzieje?/
Dziekuje za odpowiedzi:)
dodzia210
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 08 2009
Auto: Golf III

18 Gru 2011, 22:38

Tak właśnie działają kupowane na serwisach aukcyjnych gotowe chipy, prędzej czy później zaczynają się problemy (nie polecam). Każde auto jest inne i dlatego modyfikacja (elektroniczne zwiększenie mocy) zwiększająca moc powinna być wykonana bezpośrednio pod dany samochód i silnik. Zwiększenie mocy w ten sposób daje nam pewność i pewną gwarancję na wykonaną modyfikację przez warsztaty tuningowe. Taka usługa jest droższa, ale na dłuższą metę bardziej opłacalna i bezpieczniejsza dla naszego samochodu i jego przyszłości.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

27 Gru 2011, 19:59

Nie ma takiego silnika :oops:
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Będą Lexusy plug-in - to już potwierdzone
    Dziennikarze brytyjskiego magazynu motoryzacyjnego Fleetworld uzyskali oficjalne potwierdzenie, że Lexus wprowadzi na rynek samochody hybrydowe plug-in, umożliwiające ładowanie akumulatorów z sieci. Firma prowadzi ...