11 Sty 2012, 17:43
witam. w pt kupiłem sobie tzw. malucha, jest to moje pierwsze auto, na mechanice nie znam sie prawie w ogole. zaczne od tego ze na drugi dzien padł mi alternator, wymiana pomogła ładowanie powróciło ale to nie koniec problemow... zauwazyłem ze maluszek ma duze problemy z pierwszym odpalaniem, a mianowicie kiedy przekrecam stacyjke to jest zapłon ale nie chce odpalic, wczoraj akurat po jakis 30 sekundach machania kluczykami wreszcie odpalił, od razu go zgasiłem zeby sprawdzic czy problem sie nie ponawia, ale potem normalnie odpalił - wiec nie jest to wina zimnego silnika, dzis rano problem sie ponowił tylko ze nie udało mi sie go juz odpalic bo po jakims czasie padł mi po prostu akumulator... kolega doradzał mi zebnym przed pompka zamotnował zawór zwrotny. nie chce w ciemno kupowac i robic go bo po prostu szkoda mi pieniedzy, moze ktos z Was mial kiedys podobny problem z maluszkiem. ahaa dodam ze na przewodzie przed pompka jest zamontowany filterek w ktorym widac ze jest benzyna (nie jest pełny mniej wiecej 1/4 jest zapelniona benzyna)