Chłodnica klimy LORO

29 Cze 2016, 14:06

Jak w tytule...Loro marka chłodnicy - skraplacza. Kupiłem taką bo mi się rozszczelniła stara chłodnica. I teraz powstaje pytanie czy jej jakość jest zadowalająca ,bo jest to najtańsza opcja na rynku chłodnic klimy w necie. Niby jest to produkt polski ,tylko ...jakim cudem jest tańszy od chińskich..?
Miał ktoś kiedyś chłodnicę tej firmy..?
U mnie klamka zapadła i już ją mam założoną ale chciałbym kiedyś dopisać dalszą część tego tematu i opisać czy wszystko z nią ok. To tak dla potomnych i niezdecydowanych będzie na przyszłość.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

18 Lip 2016, 09:34

Nie znam tej firmy, ale z kolei odradzam chłodnice klimy firmy Niessens - padają na potęę. A są to chłodnice ze średniej półki...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

19 Lip 2016, 06:09

MotoAlbercik napisał(a):odradzam chłodnice klimy firmy Niessens

A ja się zastanawiałem wcześniej nad takim Nissensem ,jako rozsądnym ,bezpiecznym wyborem dla niesprawdzonego LORO... :unsure:
Właśnie zauważyłem ,że niektóre "firmy" jadą już niekiedy tylko na utartej opinii z lat minionych.
Piszesz o Nissens-ie ale temat jest szerszy. Ostatnio u speca od smarowideł silnikowych ,miałem ciekawą pogadankę w sklepie o olejach (tylko tym się zajmuje gość od lat) i zdecydowanie odradził mi olej Castrol-a 10/40. Za to polecił za te samą kasę ELF 700sti. Oczywiście zaznaczył ,że najlepiej kupić coś z trójki Motul, Liqui Moly, Valvoline ,albo fabrycznych olejów jakim też handluje np. Motorcraft.
Z resztą zasada ta też dotyczy "wyrobów" pod tytułem VW Golf... :)
artur73
Awatar użytkownika

22 Lip 2016, 09:10

Hmmm, sprawa z olejami jest... śliska :) Tak na dobrą sprawę to ciężko stwierdzić, czy dany olej zaszkodził silnikowi. Chodzi oczywiście o markę, a nie lepkość czy inne parametry. No i przy olejach wszystko zalezy od stanu silnika.
A co do chłodnic Niessen-a to akurat sam mam doświadczenie - sam kiedyś wymieniałem chłodnicę klimy. Kupiłem właśnie Niessen-a bo niby dobra firma i w miarę rozsądne ceny. Jednak pierwsza padła po niecąłym tygodniu, druga też coś w tych okolicach, a trzecia od razu po założeniu okazała się dziurawa. Czwarta padła przy próbie kontroli szczelności układu azotem...Piątą sobie odpuściłem i poszukałem poprostu oryginalnej używki. I działa do dziś. Po jakimś czasie spotkałem się też z opiniami, że Niessens jak już zdobył przychylne zdanie potencjalnych klientów, to się pogorszył - do serwisów zajmujących się klimami, bardzo często wracali klienci z tymi chłodnicami. No i serwisy zaprzestały kupiwać te chłodnice. Więc coś w tym jest.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Lip 2016, 18:20

U mnie ta LORO ,chłodzi prawie od miesiąca. Uwag nie mam na razie. :)
artur73
Awatar użytkownika

22 Lip 2016, 18:36

Z każdą częścią jest podobnie - człowiek sobie łamie głowę jak to bedzie, a jak już założy to działa i się jest zadowolonym :) Nic się nie przejmuj marką - jak działa, to znaczy że zrobiona jest dobrze.
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti Chiron - super samochód
    Bugatti Chiron to super samochód produkowany przez niemiecką markę Bugatti. Jest to następca modelu Veyron i jednocześnie jedno z najszybszych i najbardziej luksusowych samochodów na świecie. Chiron został zaprojektowany ...

31 Lip 2016, 16:16

u mnie była taka sama sytuacja. Chłodnica do wymiany. Nie znam się na tym za dobrze więc oddałem auto w ręce specjalistów z Wawy którzy prowadza warsztat mobilny. Wymienili mi chłodnicę dokładnie na taką samą o której piszesz i od jakiegoś czasu wszystko chodzi bez zastrzeżeń :) także spokojna głowa, chyba dobry model
kryształ

17 Lip 2017, 17:47

Witam Panowie! Mogę podpytać jak sprawują się Wasze chłodnice LORO? Mam awarie swojej i cena chłodnicy loro jest w tym momencie dla mnie zbawieniem ;)
nakabele
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 06 2006
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Honda Vivic VII
Silnik: 1.6 Vtec
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2002

18 Lip 2017, 07:12

Jak w priv wiadomości do ciebie.
loro - bez zastrzeżeń. :yes:
artur73
Awatar użytkownika

18 Lip 2017, 22:00

Dzięki za info! :) jutro kupuje ten "Polski" produkt, zobaczymy ile jest warta ta firma ;)
nakabele
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 06 2006
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Honda Vivic VII
Silnik: 1.6 Vtec
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2002

01 Lut 2018, 07:24

Witam

Panowie jak spostrzeżenia z użytkowania tej chłodnicy? Wszystko póki co w porządku? Planuję zakup, cena dośc atrakcyjna i jestem ciekaw czy opinie nadal są dobre.

Pozdrawaim
dzimi1
Obserwowany

Auto: AUDI 80
Silnik: 1.9TDI