Chłodnica nowa czy z drugiej reki?

14 Wrz 2011, 19:59

Niestety czeka mnie zakup chłodnicy poniewac obecna jest lekko popsuta, i mam takie pytanie dotyczace zakupu uzywanej chlodnicy, czy moge miec jakies obawy po kupieniu takiej czy lepszym wyjsciem jest zakup nowej chlodnicy co za tym idzie oczywiscie o wiele drozszej
wrummm89
Nowicjusz

Auto: citroen xantia 96 1,6 benz

15 Wrz 2011, 11:35

Jesteś pewny ,że nowa będzie o wiele droższa..? Ja tam uważam,że lepiej jest kupić nową nawet nie markową chlodnicę ,niż zakładać starą zakamienioną i mogącą w każdej chwili zacząć przeciekać...a niewiele pewnie tańszą.
W zeszłym roku w Astrze też wymieniałem chłodnicę.Używana oryginalna kosztowała 100,a nowa Bilstein-a 115zł... Zgadnij co załozyłem..? :P
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

15 Wrz 2011, 16:15

gdyby to bylo pytanie za milion napewno bym zostal milionerem>> NOWA
ja szuakam do citroena xanti 1,6
to moze ktos z was zna firme o rozsadnych cenach do mojego wehikuli
wrummm89
Nowicjusz

Auto: citroen xantia 96 1,6 benz

16 Wrz 2011, 17:13

Jeżeli możesz sprawdzić ,że wymontowana z 2-4 latka to spokojnie.Są szroty gdzie jeszcze nie zostały zdemontowane samochody i robią to na miejscu.
Marek99
Początkujący

20 Wrz 2011, 07:44

a ja powiem co innego, jedną używaną już masz :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

20 Wrz 2011, 13:17

sami wiecie że to wszystko zależy od kasy, ale powiem Wam że byłem zaskoczony ponieważ w aucie u mojej córy też walnęła chłodnica i pojechałem do serwisu-sam kupiłem część i mi ją wstawili - nieźle co? znalazłem na allegro taniej, dogadałem się z gościem i wszystko ok
Gordon
Nowicjusz

Auto: Volvo
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dla posiadaczy Outlandera pierwszej i drugiej generacji
    Polski oddział Mitsubishi opracował program umożliwiający zakup nowego modelu Mitsubishi Outlander 2013 w niezwykle korzystnych warunkach posiadaczom Outlandera poprzednich generacji. Lojalni klienci otrzymają bezpłatnie ...

26 Paź 2011, 22:07

Marek99 napisał(a):Jeżeli możesz sprawdzić ,że wymontowana z 2-4 latka to spokojnie...

a gdzie obecnie znajdziesz Xantie w tym wieku? :D produkcja skonczyla sie w 2001 roku.
viwaldi

29 Paź 2011, 23:36

Co nowe to zawsze lepsze - nie musisz się martwić, że za chwilę może być bezużyteczne, a gwarancji na to nie ma. W przypadku chłodnicy to zdecydowanie wziąłbym nową.
qatrrrro
Początkujący

Miejscowość: Warsaw

22 Lis 2011, 15:29

Raz kupiłam sterownik do automatycznej skrzyni z drugiej ręki..... :evil: NIGDY WIĘCEJ. Stare G zepsuło się za pierwszym zakrętem. Mechanior oddał mi kasę na szczęście - jego szczęście oczywiście. Tylko ASO i tylko nówki, zawsze jest gwarancja.
niunias
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 09 2005

24 Gru 2011, 10:22

Co do chłodnicy to oczywiście nowa byłaby najlepszym wyjściem. Ale może warto poszukać zakładu regenerującego chłodnice? Ładnych parę lat temu zrobiliśmy tak w Omedze. Pięknie się sprawowała ta po regeneracji. Jeżeli nie ma szansy na znalezienie nowej oryginalnej, lub zamiennika bo auto należy do raczej nietypowych, to warto regenerować.
Bałem się i nadal mam obawy co do aut na "F". Jednak HDI rekompensuje te obawy.
karola44-81
Początkujący

Miejscowość: Połaniec