Chłodnica wody do Rovera 416

18 Maj 2012, 20:17

Witam mam pytanie czy orjentuje się ktoś moze od jakiego auta będzie pasowała chłodnica wody do rovera 416 z 1996roku wersja z klimą ?
junisrover
Nowicjusz

Zdjęcia: 6
Prawo jazdy: 08 03 2012
Auto: Rover 416 manual

18 Maj 2012, 20:51

Kolego , dotyczy obydwu postów;
nadpęknięty przewód można skrócic i nasunąć głębiej i układ odpowietrzyć :!:
jeśli króciec chłodnicy nie jest pękniety to z wymianą chłodnicy sie nie spiesz jak nie chcesz
żeby Ci rozszczelniło nową chłodnicę - usterkę masz na 99 % pod głowicą silnika
jak wywala Ci płyn do zbiornika to nie z winy chłodnicy tylko przez uszkodzoną uszczelkę pod głowicą , kompresja ok 30 barów idzie do ukł. chłodzenia
potwierdzam to co pisał Ci już Kolega Silvo44
wymianą uszczelki niech się zajmie znawca Roverów - planowanie, uszczelka i nowe szpilki :!:
żebyś nie płacił podwojnie :wink:
ps jak masz auto z klimą to tym bardziej nie wymyślaj przeróbek chłodnicy :mrgreen: bo braknie Ci uchwytów do zamontowania wentylatorów i zamocowania tego pod maską :!:
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

24 Maj 2012, 15:09

na rynku nie ma raczej problemow z dostepnoscia chlodnic do tego modelu, wiec kup po prostu dedykowana. jak masz problem z doborem, to wymontuj stara, zmierz i po wymiarach i zdjęciu dobierz. proste. polecam Ci NRF-a, wygląda to tak np. [link do iParts wygasł]. pozdro
Marian27
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

01 Cze 2012, 21:37

siema wiem że są dostępne chłodnice do tego mmodeluu ale dedykowana kosztuje jakieś 200-250zł co jest 1/4 ceny za auto więc mi się nie opłaca kupować ;) ale już stara naprawiona ;D troche pokombinowania oraz żywicy i chłodnica szczelna jak nowa ;P do poprzedniej odpowiedzi silnik nie ma żadnuch problemów z uszczelką ;) ale dzięki za odpowiedz :D
junisrover
Nowicjusz

11 Cze 2012, 11:10

Kupując niektóre samochody trzeba liczyć się z tym, że części nie będą należeć do najtańszych. Jeżeli o mnie chodzi o mogę od siebie jedynie polecić chłodnice Nissensa, który jest chyba najlepszą firmą produkującą części zamienne jeżeli chodzi o chłodnice. Do Twojego modelu prezentuje się to mniej więcej tak - chłodnica wody Rover
milky
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 04 2010
Auto: Volvo V40 Hatchback
Silnik: T4 180 KM

11 Cze 2012, 15:42

pasuje ta chłodnica skoro ona jest do modelu z lat do 95r a ja mam wozidło z 96 ? :Dpozdro
junisrover
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2.5 TFSI - International Engine of the Year 2013
    2,5-litrowy silnik TFSI otrzymał międzynarodowe wyróżnienie dla najlepszego silnika roku 2013 "International Engine of the Year", w kategorii jednostek od 2 do 2,5 l. Tak zadecydowało jury złożone z 87 dziennikarzy ...