Witam serdecznie. Mam problem z przegrzewającym się silnikiem w moim 307 (prod. 11.2005r) 1.6 HDI 90 km, otusz nie załącza się wentylator pomimo przekroczenia wymaganej temperatury (chyba 83 st.) temperatura idzie do 90 i pojawia sie komunikat o przegrzaniu silnika,a wentylator ani rusz. Inna sprawa jeżeli mam włączoną klime wtedy wszystko jest ok, wentylator chodzi i temp. cały czas odpowiednia, jeżeli wyłączę klime problem powraca. Jeżeli kotś spotkał sie z podobnym do mojego problemem to prosze o pomoc. Z góry dziękuje.
Ja z kolei mam problem z wentylatorem bo nie chce się wyłączyć nawet po wyłączeniu i zamknięcia samochodu, muszę za każdym razem akumulator odłączać.. czy ktoś wie co to może być?
Pewnie to problem z wieszającym się czujnikiem temperatury płynu albo z samym wentylatorem chłodnicy.Tutaj trzeba by zajrzeć do samego silniczka i zobaczyć co szwankuje z osprzętu.Przyczyna może być prozaiczna.
Witajcie, odświeżę troszkę temat żeby nie zakładać nowego, mam mały problem z moim wentylatorem ponieważ chyba na osi wiatraka już wszystko jest poluzowane ponieważ gdy załącza mi się wentylator ociera on o pas do którego jest przykręcony, wydaje to hałas jak traktor problem w tym że gdy patrzyłem za używany wentylatorem to wszystkie mają okrągłą obudowę od której wychodzą łapki montażowe, a u mnie tej osłony wgl nie a wiatrak jest przykręcony bezpośrednio do pasa chłodniczego łapkami wokół swojego silniczka, spotkaliście się kiedyś z czymś takim? dla zobrazowania - na pierwszym zdjęciu wentylatory jakie najczęściej znaleźć można w sieci, a na drugim mój
Serwis klimatyzacji na wiosnę: jakich błędów unikać? W trakcie majówki wielu kierowców odczuło, że klimatyzacja w ich autach nie jest tak sprawna, jak przed zimą bądź w ogóle nie działa. Zazwyczaj jest to ta grupa użytkowników samochodów, ...
Top 10 najpopularniejszych samochodów elektrycznych BEV Samochody w pełni elektryczne (BEV) to najsłabiej reprezentowany w Polsce segment zelektryfikowanych aut. Najwięcej rejestracji samochodów z tym napędem (200 egz.) zanotował Nissan, głównie za sprawą Leafa. ...
Ale tego nie odkręcasz to jest mocowanie wentylatora do jego obudowy z którą go kupujesz. Wentylator mocujesz w czterech miejscach widać to na pierwszym zdjęciu po zewnętrznej stronie obudowy.
Nie jest ten sam ponieważ w pasie chłodzenia nie mam wgl dziur do przymocowania tych czterech łap, u mnie to właśnie ten pas jest jednocześnie obudową dla wiatraka, a jedyne co tam idzie odkręcić to właśnie wiatrak mocowany 3 srubami
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.